Romelu Lukaku je sinoć prekrio usta i 'uperio pištolj u glavu', a znate li zašto?

Neobična proslava

Romelu Lukaku je sinoć prekrio usta i 'uperio pištolj u glavu', a znate li zašto?

E. Škorić

Roma je sinoć u Rotterdamu gostovala u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige, te je u duelu s Feyenoordom remizirala rezultatom 1:1.

Feyenoord je poveo golom Paixaa u 45. minuti, ali je Roma izbjegla poraz nakon što je u 67. minuti Romelu Lukaku postigao pogodak za konačnih 1:1.

Ovaj rezultat daje Rimljanima nadu uoči revanša na Olimpicu, mada je i po sinoć prikazanom svima jasno da nas očekuje velika borba do samog kraja.

Lukaku je nakon gola imao neobičnu proslavu. On je, naime, stavio ruku na usta i pristima gestikulirao upiranje pištolja u njegovu glavu. Mnogi su se zapitali o čemu se radi, a radi se o tome da je na ovaj način Big Rom osudio ono što se 30 godina događa u Demokratskoj Republici Kongo.

Romelu je rođen u Antwerpenu, ali njegova porodica ima kongoansko porijeklo, a ta je zemlja predugo prostrta unutarnjim ratom ogromnog nasilja koji proizvodi genocid, milione izbjeglica i humanitarnu krizu bez presedana.

Oglasi

"Stop genocidu", objavio je Lukaku na društvenim mrežama kasnije nakon utakmice.

Isto šokantno slavlje iskoristila je i reprezentacija Demokratske Republike Kongo, tokom nedavnog Afričkog kupa nacija, u utakmici protiv Obale Slonovače.

30-godišnji napadač trenutno je ključni igrač Rome. Ove sezone je na 30 mečeva postigao 16 golova uz dvije asistencije. On bi se na ljeto trebao vratiti u Chelsea jer je u Rimu na posudbi, no na Olimpicu se nadaju da mogu da otkupe njegov ugovor.

Nedavno je jednom izjavom sve uznemirio i dao naslutiti da bi i on mogao put Saudijske Arabije.

"U sljedeće dvije godine vidim da će Saudijska profesionalna liga postati jedna od najboljih na svijetu, ako ne i najbolja. Klubovi ulažu puno truda da ovamo dovedu vrhunske igrače. Uskoro bi to moglo biti najbolje takmičenje ikada", izjavio je Lukaku.

Mnoge fudbalske zvijezde prošle godine otišle su igrati u Saudijsku Aarabiju za desetine ili stotine miliona eura, a očekuje se da će se taj trend "krađe" vrhunskih igrača iz Evrope nastaviti i sljedeće ljeto.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Arapi su kao glavne mete navodno odredili Mohameda Salaha i Kevina de Bruynea, a nije isključeno da i zvijezda kao što je Lukaku dobije unosnu ponudu koju obično niko ne odbija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi