Miletić: Vidjet ćete, ako uvežemo par dobrih rezultata Bilino polje će ponovo biti krcato
Miletić je u Čelik stigao na mala vrata, no za kratko vrijeme je opravdao povjerenje struke i postao ljubimac navijača

Sjajna atmosfera nakon pobjede nad Slobodom

Miletić: Vidjet ćete, ako uvežemo par dobrih rezultata Bilino polje će ponovo biti krcato · Intervju

A. Beganović

Na otvaranju drugog dijela sezone Čelik je na Bilinom polju savladao Slobodu (2:1), a već u subotu fudbaleri zeničkog kluba odmjeriti će snage sa još jednim tuzlanskim premijerligašem, Tuzla Cityjem.

Nakon pobjede u duelu sa Slobodom na klupi Čelika došlo je do promjene, no i pored toga atmosfera je na zavidnom nivou što je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio i stameni stoper Luka Miletić.

"Vidite, tri boda su nam bila od ogromne važnosti. Bili smo pod malim pritiskom ali znali smo odgovoriti na najbolji način. Mislim da smo dobro izanalizirali Slobodu koja ima dobru i iskusnu ekipu. Imali su oni nešto veći posjed ali osim tog majstorskog pogotka ništa višer nisu uspjeli napraviti", govori Miletić za SportSport.ba.

Upravo nakon tog pogotka očekivao se i ogromni pritisak gostujuće ekipe.

"Znali smo da će oni krenuti na sve ili ništa u drugom dijelu. Postigli su pogodak u za njih pravo vrijeme i tada smo doista očekivali veliki pritisak. Međutim, vidjeli ste i sami da do toga nije došlo. Mislim prije svega zahvaljujući našoj dobroj igri", ističe Miletić i dodaje:

"Atmosfera je sjajna, odradili smo tri treninga sa novim trenerom. Radi se o dobro poznatom turskom stručnjaku i vjerujem da ćemo uz malo sreće svi zajedno odraditi dobar posao. Imamo dobru ekipu i uvjeren sam da ćemo se boriti za gornji dio tabele".

U subotu Čelik gostuje u Tuzli, a u duelu sa Tuzla Cityjem biće oslabljen neigranjem Vedrana Vrhovca.

"Tako je, Vedran je dobio treći žuti karton i sasvim sigurno će nema nedostajati. Uigrani smo, da tako kažem u nekih 80 posto utakmica smo upravo ja i on činili taj stoperski dvojac. No, mislim da će onaj koji dobije priliku opravdati trenerova očekivanja. Nemamo mi šta kriti, u Tuzlu idemo po pozitivan rezultat. Respektujemo našeg protivnika ali u isto vrijeme vjerujemo da možemo obradovati naše navijače", govori stoper Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miletić je u dosadašnjoj karijeri između ostalog nastupao za Vitez, Inter Zaprešić, Lučko, Dugopolje, a u Čelik je stigao pred sami početak aktuelne sezone. Došao je, da tako kažemo, na mala vrata, no veoma brzo je stekao povjerenje struke, a i navijači su ga sjajno prihvatili.

"Zakasnio sam na ljetne pripreme pa tako da na samom otvaranju sezone nisam igrao. Međutim, znao sam da ću dobiti priliku i da ću je iskoristiti. Nisam pogriješio i mogu vam reći da sam sretan zbog dolaska u Čelik. Iako to rezultati u posljednje vrijeme ne pokazuju, na svakom koraku u Zenici se osjeti da se radi o velikom klubu. Imamo sjajne navijače koji znaju šta je fudbal i koji su uvijek uz Čelik. Vidjet ćete, ako uvežemo par dobrih rezultata, Bilino polje će biti ispunjeno do posljednjeg mjesta", zaključio je Miletić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
aBd samo pobijedite Tuzlu.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti