Milićević bi volio ostati u Belgiji

Bivši reprezentativac BiH ostao bez kluba

Milićević bi volio ostati u Belgiji

Nekadašnji reprezentativac BiH Danijel Milićević ostao je bez kluba.

U protekle dvije sezone Milićević je nastupao u Belgiji za Eupen, ali kako je skoro napunio 34 godine, u klubu su odlučili da mu ne ponude novi ugovor.

Tako je Milićević uprkos dobrim partijama u prošloj sezoni došao u situaciju da mora ponovo tražiti novi klub, a u razgovoru za medije u Belgiji priznao je da bi volio ostati u ovoj zemlji koja je postala njegov drugi tim.

"Novi sportski direktor Eupena Jordi Condom obavijestio me je da klub više ne računa na mene za sljedeću sezonu. To je fudbal. Neću klonuti duhom, pozitivan sam", rekao je Milićević.

Nakon što je Claude Makelele napustio Eupen, Milićević je počeo igrati sve bolje.

"Odgovarala mi je uloga playmakera. S pet golova i sedam asistencija svakako mogu biti zadovoljan. Važno je da smo na kraju osigurali opstanak, a ja odlazim uzdignute glave jer sam da sam davao sve od sebe u dresu Eupena", dodao je bh. fudbaler.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Na pitanje kakvi su mu planovi za budućnost, Milićević odgovara:

"Volio bih se vratiti u Belgiju, to je moj drugi dom", kazao je Milićević koji je u ovoj zemlji pored Eupena ranije još igrao za Charleroi i Gent s kojim je bio prvak.

Promo

Top Komentari

Penderinos
Hahahhaa čuj novi sportski direktor Jordi Condom, ja bi se roknuo da se tako prezivam
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi