Miličević s tri gola odveo Gent u osminu finala kupa Belgije
Foto: EPA

Sjajna igra Miličevića

Miličević s tri gola odveo Gent u osminu finala kupa Belgije

S. Bošković

Fudbaleri Genta plasirali su se u osminu finala kupa Belgije nakon što su 1/16 finala bili bolji od ASV Geela rezultatom 3:2. 

Sva tri gola za Gent na ovom susretu postigao je bh. reprezentativac Danijel Miličević. 

Nakon devet minuta igre Milićević je pogodio mrežu Geela, koji je izjednačio u 48. minuti igre preko Kerchfoksa, no deset minuta kasnije Milićević ponovno pogađa. 

Domaći tim preko Nelissena dolazi do novog izjednačenja, no Miličević postiže svoj treći gol i odvodi Gent u narednu fazu takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U osminu finala pored Genta prošli su još: Mechelen, Waregem, Antwerp, Lokeren, Anderlecht, Club Brugge, Standard, Kortrijk, Eupen, Oostende, St. Truiden, Waasland - Beveren, Genk i Mouscron. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi