Milićević u Gentu pao u drugi plan: Ovo mi se nikada ranije nije desilo
Milićević već sedam utakmica u nizu započinje sa klupe za rezervne igrače, a donedavno je bio prvi igrač Genta.

Bh. fudbaler prolazi kroz težak period

Milićević u Gentu pao u drugi plan: Ovo mi se nikada ranije nije desilo

Bosanskohercegovačni fudbaler Danijel Milićević prolazi kroz težak period u Gentu, za koji nastupa već četiri godine. Od januara 2014. godine pa do danas, nikada se nije dešavalo da Milićević totalno ispadne iz prvih planova u ekipi Genta.

Oduvijek je važio za jednog od važnijih, ako ne i najvažnijeg fudbalera ovog tima s kojim je osvojio titulu prvaka Belgije 2015. godine.

Ipak, u posljednje vrijeme Milićević dobija sve manje prilike za igru, a za to je najzaslužniji trener Yves Vanderhaeghe koji je nema previše povjerenja u našeg fudbalera.

"Preko ljeta sam razmišljao o odlasku iz Genta, ali mi je tadašnji trener Hein Vanhaezebrouck rekao da računana mene na poziciji 'osmice' pa sam se predomislio. Odlučio sam da ostanem, ali došlo je do promjene trenera, a potom i formacije te još nekih stvari. Završio sam na klupi i nikad mi se nije dešavalo da se na njoj zadržim ovako dugo", započeo je Milićević u razgovoru za belgijske medije, te nastavio:

"Ranije sam tokom sezone jednom ili dva puta počinjao utakmice sa klupe, ali sada mi se dešava da sam već sedam utakmica uzastopno na klupi, van prvih jedanaest. Nisam naučio na to".

Milićević kaže da su mu uspjesi Genta ipak na prvom mjestu, ali i da mu je žao što više ne igra tako važnu ulogu u ekipi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Gent sada igra dobro i to je najvažnije, ali jasno je i da razmišljam o svojoj budućnosti. Kako god bilo, poštujem sve odluke trenera".

Danijel Milićević je ove sezone nastupio na 22 utakmice za Gent uz učinak od šest golova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi