Milik ne odbacuje mogućnost odlaska na posdbu
Foto: EPA

Poljak se oporavlja od povrede

Milik ne odbacuje mogućnost odlaska na posdbu

Poljski napadač iz redova Napolija Arkadiusz Milik zaista nema sreće sa povredama otkad je prešao u ovaj italijanski klub.

Milik je doveden kao neka vrsta zamjene nakon što je Gonzalo Higuain prešao u Juventus, ali od tada je doživio dvije teške povrede. Taman nakon što se oporavio od prve, uslijedila je druga i njega na terenu nećemo gledati još neko vrijeme. 

Upravo zbog toga pojavile su se glasine da bi Milik u januaru mogao na posudbu i to u ekipu Chieva. To se trenutno čini kao idealna prilika za ovog napadača da 'uhvati' formu pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a ni on ne odbacuje tu mogućnost. 

"Imao sam operaciju prije tri sedmice. Koljeno je još uvijek malo natečeno i boli me ponekad, ali osjećam se bolje svaki dan i oporavak teče veoma dobro. Uskoro ću početi da radim neke vježbe u bazenu, a poslije toga uslijedit će i kardio program. U ovim situacijama psiha je najbitnija. Prve dvije sedmice su najteže, a onda sve teče lakše", rekao je Milik pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne odbacujem opciju odlaska na posudbu u neki drugi klub. Bio bi to veoma dobar način da se što prije oporavim i da budem 100 posto spreman. Nacionalni tim? Bit ću spreman da pomognem Poljskoj na Svjetskom prvenstvu u Rusiji", rekao je Milik. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi