Milion kombinacija: Pet klubova u borbi za ostanak u eliti

Milion kombinacija: Pet klubova u borbi za ostanak u eliti

FK Mladost Velika Obarska (15. mjesto 25 bodova)

Adnan Beganović

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u samu završnicu, odnosno ostalo je još da se odigra devet susreta, osam u prvenstvu i jedan u Kupu, a još uvijek se ne zna ko će biti prvak, koja će četiri kluba predstavljati našu zemlju u Evropi i koja će dva kluba napustiti društvo najboljih.

Mladost je trenutno pretposljednja sa 25 bodova, no još uvijek ima realne izglede za ostanak u društvu najboljih. Ekipi iz Velike Obarske treba pobjeda na domaćem terenu u duelu sa Zvijezdom za siguran ostanak u eliti. Mladost bi u tom slučaju imala 28 bodova i bez obzira na ishode susreta između Travnika i Viteza, ze Drine i Slavije, ostala bi u Premijer ligi.

Ukoliko izgubi Mladost ispada, a s bodom u nekim ludim kombinacijama može ostati u eliti, no to je već u sferi naučne fantastike. Moguće je da Mladost, Vitez i Drina sezonu završe sa istim brojem bodova (26) i tada bi uz Zvijezdu koja bi imala 25 bodova, društvo najboljih zbog najmanje osvojenih bodova u međusobnim susretima napustila Drina.

Ukoliko Mladost i Vitez na kraju budu imali po 26 bodova zbog slabijeg međusobnog skora društvo najboljih napušta ekipa iz Velike Obarske, koja bi društvo najboljih napustila i ukoliko bude imala isti broj bodova kao i Drina.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.