Milion kombinacija: Pet klubova u borbi za ostanak u eliti

Milion kombinacija: Pet klubova u borbi za ostanak u eliti

NK Vitez (14. mjesto 26 bodova)

Adnan Beganović

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u samu završnicu, odnosno ostalo je još da se odigra devet susreta, osam u prvenstvu i jedan u Kupu, a još uvijek se ne zna ko će biti prvak, koja će četiri kluba predstavljati našu zemlju u Evropi i koja će dva kluba napustiti društvo najboljih.

Vitez je trenutno prvi iznad linije ispadanja, odnosno nalazi se naa 14. mjestu sa 26 bodova, a u posljednjem kolu gostuju kod Travnika, koji je osigurao ostanak u društvu najboljih.

Pobjeda u Travniku Vitežane ostavlja u Premijer ligi. I s bodom, pa čak i porazom u Travniku fudbaleri Viteza mogu ostati u društvu najboljih, no mnogo toga bi im se moralo poklopiti. Ukoliko bi izgubili u Travniku, a Drina savladala Slaviju, te Mladost Zvijezdu ili suprotno, Vitez bi ispao.

Pobjeda Slavije u Zvorniku bez obzira na ishod susreta između Mladosti i Zvijezde, kao i njihovog susreta u Travniku, Vitežane ostavlja u eliti.

Ukoliko bi Vitez osvojio bod u Travniku sezonu bi okončao sa 27 bodova i to mu ne garantuje ostanak u eliti. Ukoliko bi Drina savladala Slaviju, a Mladost Zvijezdu, Vitez i Slavija bi na kraju imali isti broj bodova (27), no ekipa iz Lukavice bi ostala u društvu najboljih zbog boljeg međusobnog omjera. Moguće je i da na kraju Zvijezda, Vitez i Slavija imaju po 27 bodova, a uz Mladost bi u tom slučaju u niži trang preselila Zvijezda zbog najmanje osvojenih bodova u mini tabeli.

Mnogo kombinacija, ali jedno je sigurno, ukoliko Vitez u Travniku osvoji tri boda ostat će u Premijer ligi.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije