Milioni eura od Modrićevog ugovora sa Realom završili su u Bosni i Hercegovini?

Football Leaks otkriva još jednu aferu

Milioni eura od Modrićevog ugovora sa Realom završili su u Bosni i Hercegovini?

Hrvatski fudbaler Luka Modrić danas je ponovo dospio u centar pažnje zbog nove afere koja se temelji na dokumentima Football Leaksa.

Naime, Football Leaks otkriva kako se novac od ugovora Luke Modrića sa Real Madridom našao na računima u BiH, konkretno Republici Srpskoj, te kako su u pozadini svega Predrag Mijatović i njegov poslovni partner Vladica Lemić, menadžer iz Banje Luke.

U dokumentima se navodi kako je Vladica Lemić, iako nije licencirani FIFA-in menadžer, od 2013. do 2017. godine zaradio više od 4.4 miliona eura provizije od transfera Luke Modrića.

U priču su kao posrednici uključene firme iz Republike Srpske koje su u vlasništvu Vladikine kćerke i njegovog brata Zorana Lemića jer je u ovom bh. entitetu porez na dobit 10%, dok je Lemić službeno prijavljen u Belgiji gdje porez iznosi čak 34%.

U malverzacije je navodno bio umiješan i Predrag Mijatović, nekadašnji sportski direktor Real Madrida, iako za sada nema tragova da je na neki od njegovih računa uplaćen bilo kakav sumnjivi novac.

Football Leaks tvrdi kako je Lemić u ljeto 2012. godine od transfera Luke Modrića iz Tottenhama u Real zaradio dva miliona eura provizije, a da je dvije godine kasnije, kada je Modrić u Realu dobio novi poboljšani ugovor, Lemiću madridski klub isplatio 2,4 miliona eura i to kroz četiri rate po 600.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, u jednom dijelu dokumenta piše da je Predrag Mijatović bio direktna veza između Modrića i Lemića i kako je aktivno sudjelovao u pregovorima sa Modrićem, te je najvjerovatnije i on morao dobiti svoj dio. Tako je bilo i prije dvije godine kada je Modrić posljednji put potpisao novi ugovor sa Real Madridom i tada je provizija iznosila milion i po eura.

Belgijski poreznici sada istražuju i poslovanje Lemićevih firmi u Belgiji, pa ostaje da se vidi konačni epilog afere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Kuri me bolac za njega i njemu bliske ojebine !
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti