Milioni se isplaćuju: Gol Higuaina za pobjedu Juventusa
Foto: EPA

Pobjeda Stare dame

Milioni se isplaćuju: Gol Higuaina za pobjedu Juventusa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Fiorentinu s 2:1 u susretu prvog kola Serije A.

Aktuelni šampion Italije sasvim je zasluženo stigao do tri boda, koja im je donio Argentinac Gonzalo Higuain.

Stara dama je dobro otvorila meč. Bili su mnogo bolji rival, a u 37. minuti susreta su i poveli. Mrežu gostiju iz Firence načeo je Sami Khedira za prednost od 1:0 nakon prvog poluvremena.

Fiorentina je u 70. minuti dolazi do izjednačenja. Hrvatski napadač Nikola Kalinić je matirao Buffona za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, samo pet minuta kasnije Bianconeri dolaze do pobjede. Samo devet minuta po ulasku igru Gonzalo Higuain je pogodio za pobjedu Juventusa od 2:1.

Miralem Pjanić nije igrao u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 1. kolo:

Juventus - Fiorentina 2:1 (Khedira 37', Higuain 75' / Kalinić 70')



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi