Miljan Govedarica: Žao mi je što su me ozljede spriječile da pokažem sve što znam

Krilni nogometaš napušta Zrinjski nakon dvije sezone

Miljan Govedarica: Žao mi je što su me ozljede spriječile da pokažem sve što znam

Miljan Govedarica nakon dvije sezone napušta redove mostarskog HŠK Zrinjski. Ovaj sjajni krilni nogometaš u Mostar je stigao s epitetom jednog od najboljih nogometaša Premijer lige a taj si je laskavi epitet priskrbio sjajnim igrama u timu Zvijezde 09. 

Mostarska priča Miljana Govedarice počela je kao u bajci, u sada već opjevanom izbacivanju Utrechta od strane Plemića u pretkolu Europske lige. Ovaj nogometaš zabio je fantastičan gol u gostima kojim je Zrinjski načeo razvikane Nizozemce, da bi ih nakon velike borbe dokrajčio nakon produžetaka u Mostaru.

No od tog trenutka Govedarica je upao u probleme s ozljedama koje su ga, kako i sam kaže na oproštaju od Mostara, omele da pokaže svoj puni igrački potencijal do kraja. Imao je Miljan bljeskova tijekom ove dvije godine, no u pravilu, svaku put kada se mislilo da je to to, došli bi neki novi problemi.

"Proveo sam dvije prekrasne godine u Mostaru" - govori Govedarica za SportSport.ba i dodaje:

Ovdje su mi svi, počevši od ljudi u klubu pa preko navijača omogućili da se osjećam sjajno i da se osjećam kao kod kuće. Ovom prilikom zahvalio bih se svima njima, svim bivšim trenerima i svim bivšim suigračima. Nažalost, te nesretne povrede onemogućile su me da ispunim očekivanja koja su svi imali od mene. Sada se, srećom, osjećam dobro i počeo sam raditi s individualnim trenerom u Sarajevu. Što je najbitnije zdrav sam i to najviše zahvaljujući doktoru Zoranu Tocilju iz Splita."

Znaš li gdje ćeš nastaviti karijeru?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno, što se tiče ponuda za nastavak karijere i mog nogometnog puta neću žuriti. Interes postoji no taj dio posla prepustio sam svom manageru s kojim ću zajedno odlučiti što je najbolje za mene i moju daljnju karijeru." - kazao je Govedarica za SportSport.ba.

Ovaj krilni nogometaš u ovoj sezoni ubilježio je 17 nastupa za Plemiće te postigao jedan gol. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Mislim da bi direktorica Sabrina trebala reagovati i sto prije dovesti ovoga kvalitetnog igraca u redove FK Sarajevo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi