Video: D. Kurbegović

Pomocni trener u mladoj reprezentaciji BiH

Milkanović: Pokazali smo da možemo i s Portugalom igrati

Mlada reprezentacija BiH će 16. oktobra na stadionu „Maritimo“ u Funchalu odigrati utakmicu protiv Portugala. Za Zmajiće to će biti posljednji meč u grupi osam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019., a u borbi za baraž našem nacionalnom timu samo pobjeda dolazi u obzir.

Uoči utakmice svoja očekivanja je iznio i pomoćni trener u U21 reprezentaciji BiH Danimir Mikanović.

"Prije puta za Portugal imamo još dva treninga. Odradili smo praktički sve što smo planirali i svi igrači su spremni izuzev Mujakića koji nije mogao biti s nama. O Portugalcima ne treba trošiti riječi. Iako su u sinoćnjoj utakmici protiv Lihtenštajna odmarali glavne igrače, ostvarili su dobar rezultat i pokazali zavidan kvalitet. Ipak, mi smo u prvoj utakmici pokazali da možemo igrati s njima, tako da nema razloga da se bilo čega pribojavamo. Spremni smo, učinit ćemo sve da ostvarimo rezultat koji će nas odvesti u baraž", rekao je Milkanović.

Kalkulisanja neće biti.

"Nikad ne kalkulišemo. Imamo svoje model igre, koji se pokazao uspješno u ovim kvalifikacijama i od njega nečemo odustati. Napadački je uostalom, pokazuje to i broj golova koji smo postigli. Što se tiče ekipe, može biti nekih izmjena, ali neće biti ništa posebno u odnosu na dosadašnje utakmice."

Osvrnuo se i na put u Portugal.

"Put je dug, ali idemo ranije i mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo i spremno dočekamo utakmicu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi