Mlada reprezentacija BiH u dobrom ozračju dočekuje najvažniji meč kvalifikacija
Izabranici Vinka Marinovića odigrali su sjajne kvalifikacije, a eventualna pobjeda u Portugalu bila bi šlag na tortu i nagrada na sve ono što su uradili u ovim kvalifikacijama

Lončar spreman za Portugal

Mlada reprezentacija BiH u dobrom ozračju dočekuje najvažniji meč kvalifikacija

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka se nalazi u Zenici, gdje se u Trening centru N/FSBiH pripremaju za posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala. 

Izabranici Vinka Marinovića u jednoj mirnoj atmosferi u centru, gdje imaju idealne uslove za pripremu utakmice žele da u posljednjoj utakmici pokažu svoj kvalitete, te da se eventualnom pobjedom plasiraju u baraž.

Svakako da je veliki dobitak ove selekcije što su već dvojica nogometaša skoro i standardni u A-reprezentaciji BiH, a to su naravno Todorović i Čivić, dok ozbiljno na vrata seniorske selekcije kucaju Gojak, Demirović, Lončar, Čataković...

Kada je u pitanju priprema utakmice, zbog povrede otpao je Nihad Mujakić, stoper Sarajeva, a umjesto njega je pozvan Marko Rodin iz Željezničara. Stjepan Lončar, koji se žalio na povredu, danas je odradio trening s ekipom i on će biti spreman za Portugal. Kada je u pitanju sastav za posljednju utakmicu, prema riječima stručnog štaba, utakmicu će početi igrači koji su iznijeli ove kvalifikacije, ali svakako i oni koji budu na klupi za rezervne igrače, čekat će svoju šansu. Stručni štab zadovoljan je radom i novog igrača Aldina Turkeša, koji bi mogao da bude dobar zalog za budućnost.

Naši reprezentativci u Portugal putuju u nedjelju, a meč će biti odigran u Madeiri. BiH, ali i Portugalu odgovara samo pobjeda, tako da se očekuje jedna dobra i otvorena utakmica, a iskreno se nadamo da će na kraju više znanja i sreće imati izabranici Vinka Marinovića.

Top Komentari

struja
Ozracena rijec raspolozenja.Fuj,Pisi bosanski Kurbegovicu,jesi ti novokomponovani ne
5 4
Medo-Brundo
a kada je utakmica?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti