Sofrenić: Begić je izrazio želju da ne dođe

Potpredsjednik NSFBiH se obratio medijima

Sofrenić: Begić je izrazio želju da ne dođe

A. Čaušević

Fudbalska A reprezentacija BiH je konačno dobila novog selektora. Tu funkciju će u narednom periodu obnašati Ivaylo Petev. 

Da će Petev predvoditi Zmajeve zvanično je potvrdio i Milorad Sofrenić, potpredsjednik NFSBiH na press konferenciji poslije sjednice Izvršnog odbora.

"Možda se sve ovo malo odužilo, ali izbor selektora podrazumjeva da se složi dosta stvari. Obećao sam da će to biti četvrog januara, ali je to prolongirano zbog raznih dogovora. Ali sada je Petev zvanično izabran za selektora.

"U ime Izvršnog odbora mogu mu poželjeti sreću i da ostvari rezultate koje će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo.

Inače, današnoj sjednici ponovo nije prisustvovao Elvedin Begić, predsjednik NFBiH u odlasku.

"On je izrazio želju da ne dođe jer nije bio na prvoj sjednici i nije želio doći na nastavak iste", objasnio je Sofrenić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Stručni štab na čelu s Petevom bi trebao biti kompletiran u narednih sedam dana nakon nakon kordinacija sa novim selektorom.

"Maksimalno ćemo nastojati da u štabu budu naši domaći stručnjaka. Navjerovatnije svi preostali članovi će biti naši", dodao je Sofrenić.

Promo

Top Komentari

roki-rokic
Hebem li vam mamu .Dosli ste da ovo malo unistite od drzave.Begic je sve ovo snjima reziro za usluge neke koje već posjeduje. Misketu svaka cast kao igracu ali covjek je bez obraza samo gleda svoj interes.Treba mu se nahebat familije prvi puta kada dodje ne tekmu.Tako sada nas ceka repka i igraci koji ce dolazit po Menagerskim spikovima.
3 1
Vrana
Ma kakvi oni, cak olivia bolja od B#1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi