Miloš Stojčev ima novi klub, već se priključio pripremama u Sloveniji

Voždovac predstavio novo pojačanje

Miloš Stojčev ima novi klub, već se priključio pripremama u Sloveniji

E. Škorić

Bivši igrač Sarajeva Miloš Stojčev karijeru nastavlja u Voždovcu.

Nakon Marka Trkulje, Viktora Živojinovića, Nemanje Nikolića, Miloša Bosančića, Marka Živanovića i Litvanca Justasa Lasicka, u redove Voždovca stigao je i iskusni Stojčev.

On je prošao mlađe kategorije Crvene zvezde i u Srbiji je još igroa za Vojvodinu te Borac iz Čačka. Igrao je u MLS ligi za Kansas City, u Kazahstanu, u Grčkoj za Atromitos, a bio je i igrač FK Sarajevo.

Prošle sezone nastupao je za Tuzla City, no sada je član Voždovca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da se zahvalim Upravi kluba na želji da me dovedu i na brzom dogovoru. Upravo sam pristigao u Sloveniju i polako upoznajem ekipu i momke, mada neke već znam jer smo se susretali na terenima kao rivali, a sada ćemo imati prilike da budemo i saigrači. Prvi utisci o organizaciji kluba, kao i o momcima su odlični. Ekipa je dosta mlada, i uz nekolicinu nas starijih igrača mislim da sve može biti pun pogodak. Prvenstveni cilj koji želimo da ostvarimo jeste plasman u plej-of, a kada se već nađemo tu, ni Evropa neće biti daleko. Mislim da bi trebali da stremimo ka najvišim ciljevima, jer Voždovac kao klub poseduje sve uslove za to", rekao je Stojčev za klupski sajt.

U protekloj sezoni je odigrao 23 meča u Premier ligi i postigao je jedan gol uz dvije asistencije. Sa Sarajevom je osvajao prvenstvo i Kup BiH.

Top Komentari

Klopp1991
četnik ..ja imam sliku gdje veliča Srbiju a grdno piše o Kosovu
3 5
NKZ1922
Vozdovac u Sloveniji?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi