Milošević: Nadam se da ćemo ja i Dino igrati za BiH

Fudbaler Standarda za SportSport.ba

Milošević: Nadam se da ćemo ja i Dino igrati za BiH

Deni Milošević, talentovani 19-godišnji fudbaler belgijskog Standarda, uskoro će debitovati za reprezenaciju BiH. 

Papirologija koja je potrebna Miloševiću za debi u nacionalnom timu trebala bi biti završena u narednim mjesecima, nakon čega će se staviti na raspolaganje selektoru U21 tima Darku Nestoroviću.

"Ja sam uvijek govorio da želim igrati za BiH i svoj dio posla sam odradio. Sada čekam pasoš, a onda ću potpisati promjenu sportskog državljanstva da mogu na mene računati u kvalifikacijama. Strpljiv sam, isplatit će se", govori Milošević na početku razgovora za SportSport.ba. 

Sin poznatog igrača tuzlanske Slobode vjeruje da će u nastavku sezone dobiti više prostora za igru u timu iz Liježa. 

"Sada se ne mogu pohvaliti minutažom, ali treba uzeti u obzir da sam mlad igrač pred kojim je mnogo dokazivanja. Trebao bih ubrzo povremeno ulaziti u igru, iako je jasno da je moj cilj da u budućnosti postanem glavni igrač Standarda", riječi su Miloševića, koji se potom osvrnuo na ambicije svog kluba u belgijskom šampionatu. 

"Standard je jedan od boljih klubova u Belgiji i uvijek teži da bude što bolji. Ambicije kluba su da izborimo ulazak u play-off za prvaka, gdje će igrati prvih šest ekipa, koje će se boriti za dva mjesta koja vode u Ligu prvaka."

Tokom ragovora sa Miloševićem nezaobilazna tema bila je Dino Arslanagić, njegov saigrač koji je već kontaktiran od strane selektora Mehmeda Baždarevića. 

"O Dini vam mogu samo najbolje govoriti,  jer mi je veliki prijatelj, a i odličan je igrač. Da li će igrati za BiH? Mislim da hoće, ne trebate mnogo brinuti. Ja se nadam da ćemo obojica uskoro zajedno nastupati za BiH", kazao je Milošević na kraju razgovora za naš portal. 

Nema sumnje da je Milošević budućnost našeg nacionalnog tima. Svjedoci njegovog fudbalskog odrastanja kažu da je već sada igrač plemenitog kova, sjajne tehnike. Kao klasična "desetka" najbolje na terenu izgleda kada mu se lopta nalazi u posjedu, vješto dribla i asistencije su mu naglašenija karakteristika od realizacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti