Milošević: Rekao sam supruzi da mi ugovor 'nosi s očiju', bio je frapantan za moj bosanski mozak

Trener Partizana se prisjeća

Milošević: Rekao sam supruzi da mi ugovor 'nosi s očiju', bio je frapantan za moj bosanski mozak

Trener Partizana i velika zvijezda srbijanskog fudbala Savo Milošević prisjetio se dana kada je iz Real Zaragoze prešao u Parmu.

Tada je dobio jedan od najbogatijih mogućih ugovora u svijetu sporta, a kaže da ga od tada više nikada nije vidio jer je supruzi poručio da mu ga 'nosi s očiju'.

"Kada sam za Parmu potpisao, bio je to tada rekordni transfer. Moj ugovor je bio u bruto ciframa. Kada sam došao kući sa tim ugovorom i stavio ga na sto... Žena je pogledala, bile su to frapantne cifre, za ono vrijeme i moj mozak bosanski. Sjećam se da sam rekao "odnesi ovo i da ne vidim više ikada u životu". Do danas ga nisam video", kaže Milošević.

Kazao je da mu je od cifri u ugovoru bila bitnija činjenica da je nešto uradio u životu.

"Nisam bio oduševljen ciframa koliko sam tada shvatio da sam uradio nešto ipak u životu, nešto veliko i da zato mogu da budem sretan. Ne zbog cifri, ali one jesu dokaz, jedini papirni za svoju sreću. Ne treba vezivati sve za materijalno, ali jeste potvrda da sam nešto uradio u životu".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Milošević u Parmi nije opravdao ukazano povjerenje obzirom da je plaćen čak 25 miliona eura, pa je kasnije više vremena proveo na posudbama nego u ovom klubu. Poslije se vratio u Španiju i igrao za Osasunu, a karijeru je završio 2008. godine u Rubinu iz Kazana.

Inače, Savo je rođen u Bijeljini, a prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu Podrinje kojem je prije dvije godine uručio donaciju u vidu sportske opreme.

Top Komentari

pitaristok
svi oni kao navedu "to nesto svoje bosansko" ali odu pa igraju za Srbiju i Hrvatsku...ja to cijenim iskreno,bolje i to nego igrati na pola nesto pa ne znas ni sta bi i kako bi kao npr Mirko Hrgovic....ali onda budi legitimni srbin i hrvat i nemoj iznositi kao nesto ti imas bosansko,nemas ti nista bosansko,ti si rodjen samo tamo/ovdje...ako je dozivljavas kao svoju zemlju onda igraj i bori se za nju,kao npr Sergej Barbarez ili Zvjezdan Misimovic....
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi