Milošević spasio Željezničar lakrdije

Propust administracije Plavih

Milošević spasio Željezničar lakrdije

Ne, ne radi se o 12 KM. Posrijedi je neozbiljnost. Na koju ne može odreagovati niko zdrave pameti, pa makar bio najzagriženiji navijač Želje.

Ofanzivni fudbaler Željezničara koji će navijačima ostati u sjećanju kao strijelac odlučujećeg gola protiv Ferencvaroša prije dvije godine u Evropskoj ligi, Dženis Beganović, ove je sezone, nakon povratka s posudbe iz Methallegea, odigrao za Plave dvije utakmice, ukupno 46 minuta. Protiv Viteza 33 i Mladosti 13. 

Sasijecanje u startu

Možda bi odigrao još koji minut i protiv Širokog Brijega (za Beganovića se treneri odluče kad treba zaganjati pred kraj, toliko su mu do sada vjerovali), no delegat utakmice Mirko Milošević njegove šanse da zaigra sasijekao je već u samom začetku. Sasijekao jer je ukazao admistraciji Želje da bi mogli imati problema zbog "propusta u radu".

Beganović je ime u subotu bio uvršten među 18 igrača, no redovnom kontrolom delegata ustanovljeno je da igraču nije plaćena registracija.

"Nakon izvršenog pregleda ustanovljeno je da svi igrači imaju pravo nastupa osim domaćeg zamjenskog igrača broj 21", napisao je između ostaloga u svome izvještaju Mirko Milošević iz Zvornika.

Promptno su reagirali iz Željezničara, Beganović se obukao "za grada", a u konkurenciju je uskočio Ajdin Mujagić koji se slučajno tu zadesio, tek da saigračima poželi sreću prije utakmice. 

Mujagić je kasnije u prelijepljenom dresu Kemala Osmankovića zaigrao malo, upisao prve minute ove sezone i zaradio žuti karton. Njegova uloga međutim bila je krucijalna. Da se nije pojavio Željo bi morao platiti kaznu, jer je neophodno imati 18 igrača u rosteru.

Nisu se žalili

Kako je međutim Beganović uopće smio igrati protiv Viteza i Mladosti. 

"Nije smio. Zapravo smio je sve, ali da su iz protivničkih ekipa reagirali na vrijeme i žalili se, Željezničaru bi automatski bili oduzeti bodovi. U zapisniku možete imati koga hoćete, penzionera, bilo koga, to vam delegat ne može zabraniti, ali vam može sugerirati da neko nema pravo nastupa. To je njegova dobra volja. A do klubova je hoće li se žaliti na nepravilnosti u za to predviđenom roku. Retroaktivno nijedan klub nema pravo žalbe.", pojašnjeno nam je iz Nogometnog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otkud nekome u GOŠK-u, Vitezu, Sarajevu...ideja da provjerava li je uplaćena za Beganovića članarina u iznosu od 12 KM. Pa živimo u 2017. pobogu, nije 1997.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi