Djevojka igrača Reala iznijela mišljenje o Messiju, navijači  joj ne praštaju

Njoj je Argentinac najbolji

Djevojka igrača Reala iznijela mišljenje o Messiju, navijači joj ne praštaju

Edmir Škorić

Argentina je pobjedom nad Nizozemskom na penale u četvrtfinalu napravila još jedan korak ka osvajanju Svjetskog prvenstva, a Lionel Messi i društvo imaju još dvije prepreka.

Sljedeća je Hrvatska, s kojom će se sutra suočiti u prvom polufinalu od 20 sati, dok bi u eventualnom finalu u nedjelju 18. decembra odmjreila snage sa pobjednikom meča Francuska - Maroko.

Messi želi da na kraju karijere osvoji Svjetsko prvenstvo i da potvrdi da je najbolji svih vremena.

Messi je blistao na turniru, a protiv Nizozemske je imao savršenu asistenciju za Nahuela Molinu za 1:0, a zatim je kasnije i sam postigao gol za 2:0, mada je Nizozemska uspjela da se vrati sa dva gola Weghortsta, pa su Gauči na penale izborili polufinale.

Argentina je pobjedom iz penala rezultatom 4:3 osigurala mjesto u polufinalu protiv Hrvatske u utorak, a Messijeve nade da će osvojiti Svjetsko prvenstvo još uvijek žive.

Argentinska voditeljka i reporterka Mina Bonino, koja je djevojka madridske zvijezde Federica Valverdea, pohvalila je Messija za nastup protiv Nizozemske.

Oglasi

Ona se oglasila na Twitteru i objavila sliku superzvijezde PSG-a koja drži nagradu za najboljeg igrača, a Bonino je Messija nazvala GOAT-om, odnosno najvećim svih vremena.

Međutim, čini se da je Bonino tvit o njenom sunarodnjaku možda uznemirio madridske navijače, koji su je kritizirali zbog podrške Messiju, koji je dugi niz godina igrao za Barcelonu, ljutog Realovog rivala.

Navijači Reala su brzo pružili podršku legendi Los Blancosa Cristianu Ronaldu, dok su drugi podržali aktuelnu zvijezdu Reala Luku Modrića zbog njegovog utjecaja na Svjetskom prvenstvu i žele da sutra pobijedi Messija u polufinalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Govoreći uoči polufinala, hrvatski napadač Bruno Petković je insistirao na tome da njegova ekipa neće čuvati samo Messija u pokušaju da pobijedi Argentinu.

"Još nemamo konkretan plan za zaustavljanje Messija i obično se ne koncentrišemo na zaustavljanje jednog igrača, već cijeli tim," rekao je Petković, koji je pogodio za 1:1 protiv Brazila u 177. minuti, nakon čega je Hrvatska na penale izbacila peterostruke svjetske prvake.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1670919537
Eh sada li je Petković baš u "177" minutu pogodio to je pitanje jer se utakmica igrala 120 minuta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti