Hazard iznenadio oproštajem od reprezentacije, ali izbor novog kluba će tek biti pravi šok

Belgijanac na izlaznim vratima Real Madrida

Hazard iznenadio oproštajem od reprezentacije, ali izbor novog kluba će tek biti pravi šok

E. Čaušević

Eden Hazard je prošle sedmice iznenadio sve objavom da više neće igrati za reprezentaciju Belgije, ali čini se da će još veće iznenađenje biti njegova odluka u kojem klubu će nastaviti karijeru jer će prema svemu sudeći ubrzo napustiti Real Madrid.

Iako ima tek 31 godinu Hazard je odlučio da nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu završi svoju reprezentativnu karijeri što je itekako iznenadilo sve, a pogotovo javnost u Belgiji.

Hazard je više od deset godina bio prva zvijezda ove reprezentacije, ali sve je nekako krenulo nizbrdo kada je na ljeto 2019. godine napustio Chelsea i potpisao za Real Madrid.

Odlaskom u Real Madrid njegova karijera krenula je u potpunosti nizbrdo jer su u kraljevskom klubu počeli problemi s povredama zbog kojih se nije uspio izboriti za mjesto u početnoj postavi.

Hazard je propustio više utakmica u Real Madridu nego što ih je odigrao u protekle tri godine i zbog toga nije iznenađenje što je Carlo Ancelotti dao šansu nekim drugim igračima.

Real Madrid je Belgijanca platio čak 120 miliona eura što je za njih najveći udarac jer su svjesni da neće dobiti ni blizu ako ga uspiju prodati u januaru ili na kraju ove sezone.

Oglasi

Hazard će gotovo sigurno napustiti Real Madrid, ali je pitanje da li će to biti u januaru ili narednog ljeta. I sam je nezadovoljan statusom u ovom klubu i cilj mu je da ide negdje gdje će imati znatno veću minutažu.

No, Mundo Deportivo piše da će Hazardov izbor novog kluba biti veće iznenađenje nego neočekivani oproštaj od dresa reprezentacije Belgije.

Navodno, sve su šanse da će Hazard karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, te se već povezuje s nekoliko klubova iz MLS-a.

I on sam ima želju da se okuša u MLS-u, a u Realu se nadaju da će već u januaru napustiti klub kako bi znatno rasteretili budžet za plate s obzirom da Hazard na Bernabeu godišnje zarađuje 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno Belgijanac se povezuje s LA Galaxyjem i Los Angelesom, a također je na radaru Intera iz Miamija i bit će zanimljivo vidjeti kakvu odluku će donijeti na kraju.

Hazard je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao tek šest utakmica i upisao je jedan gol i jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi