Minimalci Budućnosti i Mladosti, gostujuće slavlje Gradine

Startala nova sezona Druge lige FBiH grupa Sjever

Minimalci Budućnosti i Mladosti, gostujuće slavlje Gradine

S. Mlaćo

Danas je startala nova sezone Druge lige FBiH grupa Sjever.

Aktuelni prvak Budućnost iz Banovića na svom terenu je savladala Dinamo iz Donje Mahale sa minimalnih 1:0.

Jedini pogodak viđen je u 21. minuti kada Mustafić sjajnim ubačajem pronalazi Dedića koji glavom matira golmana gostiju.

Čak pet pogodaka viđeno je u Kalesiji gdje je Bosna ugostila Prokosoviće. Gosti su slavili 3:2, te upisali prva tri boda. Za domaće je dva puta pogodio Safet Mujkić, dok su strijelci za goste bili Emir Iljazagić, Mensur Bjelić i Haris Huskić.

Mladost je u Malešićima bila bolja od Bosne (M) 1:0 pogotkom Osmana Hasića sa 11 metara u 45. minuti.

Zanimljivo je i u na Jošiku gdje je Radnički ugostio Priluk. Završilo je 2:1, a domaći su već nakon prvog poluvremena imali vodstvo 2:0. Strijelci su bili Eldar Junuzović i Nedim Dautović. Jedini pogodak za goste djelo je Dine Mujkića.

Gradina je na stadionu Sportskih igara slavila protiv Odžaka 102. Pobjedu tima iz Srebrenika kreirali su Aldin Husetović i Sanel Šehrić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Mreže se nisu tresle u duelu Mramora i Čelića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi