Minimalci Getafea i Krasnodara za najavu drame u posljednjem kolu

Odigrano peto kolo u grupi C Europa lige

Minimalci Getafea i Krasnodara za najavu drame u posljednjem kolu

A. Čaušević

Drugi putnik u nokaut fazu Europa lige iz grupe C će biti poznat tek u posljednjem kolu. 

Krasnodar je na svom stadionu s minimalnih 1:0 pobijedio Basel te tako maksimalno zakomplikovao stvari u grupi.

Nakon što su obje ekipe propustile po nekoliko šansi gol odluke je postignut u 72. minuti kada je Ari pogodio iz penala. Brazilac je u sudijskoj nadoknadi dobio i crveni karton. 

Identičnim rezultatom završen je i drugi meč u grupi, ali u korist gostiju. Getafe je s 0:1 pobijedio Trabzonspor.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U prvom dijelu susreta domaći su bili nešto konkretniji, ali su u nastavku meča gosti bili bolji rival. Do pobjedničkog gola stigli su u 50. minuti kada je pogodio Mata.

Pred posljednje kolo vodeći je Basel sa 10 bodova koji je prošao dalje, Getafe i Krasnodar imaju po devet, dok je Trabzonspor ostao na jednom. Parovi šeste runde su: Basel - Trabzonspor i Getafe - Krasnodar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi