Minimalna pobjeda Rusije nad Mađarskom

2. kolo grupne faze Evropskog prvenstva

Minimalna pobjeda Rusije nad Mađarskom

Endin Čaušević

Rukometaši Rusije danas su priredili iznenađenje na Evropskom prvenstvu jer su u okviru drugog kola grupne faze bili bolji od Mađarske (27:26).

Rusija je u prvom kolu grupe D poražena od selekcije Danske, dok je Mađarska stigla do pobjede protiv Crne Gore. Ipak, iako su su bili favoriti u današnjem meču Mađari su doživjeli iznenađujući poraz od selekcije Rusije.

Rukometaši Rusije odigrali su fantastično prvo poluvrijeme, a na pauzu su otišli sa četiri gola prednosti (14:10). Rusi su i u drugom dijelu utakmice nastavili u sjajnom ritmu, ali su se Mađari pred sami kraj utakmice uspjeli vratiti na samo jedan gol zaostatka. Ipak, to je bilo sve što su Mađari uspjeli da urade u ovoj utakmici.

Najefikasniji u ekipi Rusije bio je Timur Dibirov sa šest golova, dok je četiri gola dodao Sergei Shelmenko. U ekipi Mađarske istakao se Iman Mooorchegani Jamali sa pet postignutih golova.

Evropsko prvenstvo Grupa D, 2. kolo:

Rusija - Mađarska 27:26

Rusija: Vadim Bogdanov, Victor Kireev, Daniil Shishkarev 2, Dmitry Kovalev, Aleksandr Chernoivanov 4, Pavel Atman 1, Sergey Gorbok 4, Mikhail Chipurin, Galeb Shelmenko 4, Ruslan Dashko, Valentin Buzmakov, Timur Dibirov 6, Igor Soroka 1, Lev Tcelishchev, Dmitrii Zhitnikov 2.

Mađarska: Laszlo Bartucz, Roland Mikler, Timuzsin Schuch, Akos Pasztor 4, Grego Ivancsik 3, Tibor Gazdag, Peter Hornyak 1, Kornel Nagy, Laszlo Nagy 4, Iman Mooorchegani Jamali 5, Rudolf Faluvegi 1, Szabolcs Zubai, Bence Banhidi 1, Tamas Borsos, Gabor Ancsin 2, Richard Bodo 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi