Minimalna pobjeda Zukanovićevog Genta nad Standardom

Play-off za plasman u Evropa ligu

Minimalna pobjeda Zukanovićevog Genta nad Standardom

Večeras su u okviru play-offa za plasman u Evropa ligu snage odmjerili Gent našeg Ervina Zukanovića i Standard Liege za koji nastupa mladi fudbaler bh. korijena, Dino Arslanagić, a rezultat na kraju susreta je glasio 1:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Igralo se oprazno na obje strane budući da su i jedni i drugi bili svjesni uloga u večerašnjem susretu.

U drugom dijelu, strateg domaće ekipe je sa dvije izmjene osvježio ekipu te je krenuo po prednost koja je bila neophodna pred uzvrat.

Odbrana Standarda je popustila u 83. minuti kada je Mboyo uspio da pogodi za veliko slavlje domaćih navijača i prednost uoči uzvratnog susreta.

Zukanović i Arslanagić su na terenu proveli svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.