"Ministar sporta kao da mrzi fudbal, a to si ne može priuštiti"

Predsjednik Empolija želi nastavak takmičenja

"Ministar sporta kao da mrzi fudbal, a to si ne može priuštiti"

Teme:

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora je prije par dana promijenio ploču.

Nakon što je od prekida fudbalskih takmičenja u Italiji "gurao" ideju da se on nastave, odjednom je počeo isticati kako će do nastavka sezone doći jako teško.

I jutros je Spadafora poručio da će vlada, ukoliko se sve strane ne slože i ne prihvate medicinski protokol za nastavak sezone koji je izradila Italijanska fudbalska federacija, donijeti odluku o potpunom prekidu takmičenja.

Posljednje Spadaforine izjave, osim onih iz Serije A, nisu legle ni mnogim klubovima iz Serije B. Takav je slučaj i sa Empolijem koji se do prekida takmičenja borio za ulazak u razgiravanje za plasman u elitni rang.

"Razočaran sam onime što se dešava u Italiji i tu mislim na premijera Giuseppea Contea i ministra sporta Spadaforu", rekao je predsjednik Empolija Fabrizio Corsi, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Meni se čini kao da Spadafora mrzi fudbal, ali si on to ne može priuštiti jer fudbal finansira sve druge sportove u ovoj državi. Moramo se vratiti igranju, čak iako to znači da će se igrati u julu i augustu. Po tom pitanju sam u potpunosti na istoj valnoj dužini kao predsjednik FIGC-a (Italijanska fudbalska federacija) Gabriele Gravina i predsjednik Lega Serie B Mauro Balata."

"Sve druge lige su spremne za nastavak uz protokole koji bi se primjenjivali u slučaju pojave zaraze. Kao da čekamo da novac nekom magijom počne padati s neba.. Kao što moj prijatelj Adriano Galliani kaže, ako ranije prekinemo sezonu, naši evropski konkurenti će dobiti veliku prednost u odnosu na italijanski proizvod, a mi ćemo završiti sa prenosima 'kafanskih turnira' u julu... Kompanije za TV prava su već zatražile popuste od klubova. Ekonomski udarac bi bio jako težak, a neki klubovi bi bili u ozbiljnom riziku od gašenja", poručio je Corsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi