Poznato ko će naslijediti Raiolino poslovno carstvo

I Ibrahimović bi mogao postati agent

Poznato ko će naslijediti Raiolino poslovno carstvo

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović mogao bi se pridružiti agenciji Mina Raiole već ovog ljeta ako odluči okončati igračku karijeru.

40-godišnjeg švedskog veterana Raiola je zastupao posljednjih 18 godina i tandem je imao nevjerojatno blizak odnos, pa je Ibrahimović nedavno bio uz super agenta u bolnici, provodeći s njim posljednje njegove trenutke.

Bivšem napadaču Ajaxa, Barcelone, PSG-a, Manchester Uniteda... ugovor sa Rossonerima ističe na kraju sezone i još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje. Uprava Milana spremna je zadržati lidera u timu, no odluku će donijeti sam Ibrahimović.

Trenutno mu je jako teško nakon što je jučer u 54. godini preminuo njegov agent Raiola, ali unatoč tome odlučio je danas biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju za važan meč protiv Fiorentine, pošto se njegov Milan bori za Scudetto,

U slučaju da Ibrahimović odluči ovog ljeta okončati karijeru, postoji mogućnost da nastavi posao Raiole.

Oglasi

Naime, kako je objavio TuttoMercatoWeb, Ibrahimović bi se na ljeto mogao pridružiti Raiolinoj agenciji, radeći kao agent uz Mininog rođaka Vincenza Raiolu, koji će preuzeti poslovno carstvo.

Prošle godine su već kružile glasine da švedski napadač razmišlja o budućnosti kao agent i da bi ga smrt njegovog mentora mogla potaknuti da preuzme posao.

Vincenzo Raiola, Minov rođak, radio je uz super agenta posljednjih 15 godina i spreman je preuzeti uzde agencije, predstavljajući igrače poput Erlinga Haalanda i Paula Pogbe te Gianluigija Donnarumme.

Ibrahimović je u jednom intervjuu otkrio kako je upoznao Raiolu.

"Zamolio sam novinara u Nizozemskoj da mi predloži agenta, jer situacija nije bila pod kontrolom. Nakon sedam dana predložio je agenta Davida Beckhama ili 'Italijana za kojeg mislim da će vam se jako svidjeti. On je tvoj stil, onaj s ulice.' Bio je to Mino Raiola", prisjetio se Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na prvom sastanku, izvukao je ove komadiće papira i rekao da su to sjajni igrači sa sjajnom statistikom. Pisalo je: Andrij Ševčenko, 25 utakmica i 23 gola. Pippo Inzaghi, 27 utakmica i 25 golova. Bobo Vieri, 24 utakmice i 23 gola. Zlatan Ibrahimović, 21 utakmica i četiri gola. Rekao je: 'Kako ja da te prodam, kada imaš ovakvu statistiku?'".

"Vjerovao sam u sebe i rekao sam mu da mi on ne bi ni trebao da imam statistiku kao ovi nabrojani igrači, da bi me čak i majka mogla prodati s takvom statistikom. Pa zato što nemam statistiku tražim agenta. Mino se samo nasmijao", ispričao je napadač Milana.

Top Komentari

hake
Koliko će još članaka biti napisano o ovom ****aru? I koliko dana ćete tušit o njemu? A sve je moglo stat u jedan oveći članak. Pitam za jarana...
2 3
majmun
Kko ima 54 ili 55 hod
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi