Raiola se samo s jedinim trenerom toliko posvađao da više nikada nisu pričali: "On je se*onja"

Tada je taj sukob bio glavna tema javnosti

Raiola se samo s jedinim trenerom toliko posvađao da više nikada nisu pričali: "On je se*onja"

Endin Čaušević

Fudbalski svijet jučer su potresle informacije o smrti najpoznatijeg menadžer Mine Raiole.

Raiola je preminuo jučer u 54. godini života nakon što je vodio prethodnih mjeseci veliku bitku s opakom bolešću i na kraju nažalost nije uspio iz svega da izaže kao pobjednik.

Njegova porodica je putem Twittera potvrdila da je Raiola zaista preminuo što je sigurno veliki gubitak za svijet fudbala.

Raiola je bio vjerovatno najpoznatiji menadžer u historiji fudbala, a nevjerovatno je uopšte i opisati kakav utjecaj je imao u ovom sportu. Predstavljao je 76 fudbalera koji su jučer nažalost ostali bez svog agenta.

On se svijetu predstavio kada je počeo da zastupa Zlatana Ibrahimovića, a poznate su i priče kako je prije toga radio u piceriji i sasvim slučajno su mu se otvorila vrata menadžerskog svijeta.

Raiola je u svojoj karijeri napravio mnoštvo velikih transfera i zastupao je neke od najboljih fudbalera u ovom sportu.

Oglasi

Bio je dosta kontroverzan i zbog svog ponašanja jer u pregovorima nikome nije davao pardona. Prije 12 godina zakačio se s Pepom Guardiolom kada je Zlatana Ibrahimovića otpisao u Barceloni, a nekoliko godina kasnije zamjerio se i Sir Alexu Fergusonu.

Sukob s Fergusonom bio je dosta žešći jer je to jedini trener s kojim više nikada kasnije nije komunicirao. S Guardiolom je sarađivao ponovo, ali s Fergusonom nije imao nikakav kontakt.

Sve se desilo zbog Paula Pogbe kojeg je Ferguson svojevremeno skoro otjerao iz Manchester Uniteda u Juventus, a Raiola mu to nikada nije zaboravio.

Raiola je prozivao tada Fergusona po medijima nakon što je odveo Pogbu u Juventus 2012. godine, a on je tamo igrao vjerovatno u najboljoj formi u svojoj karijeri. Kada su pitali Fergusona šta misli o Pogbinom uspjehu u Juventusu on je komentarisao samo Raiolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pogba? On ima jako lošeg menadžera. Njegov menadžer je pravi se*onja. Prestao sam da mu vjerujem onog trenutka kada sam ga upoznao i vidio kakav je čovjek", rekao je tada Ferguson.

No, Raiola nije previše za to mario i priznao je da s Fergusonom nikada više nije komunicirao. Odlučio je da vrati Pogbu u Manchester United na ljeto 2016. godine za čak 105 miliona eura, te je zaradio navodno čak 20 miliona eura od ovog transfera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Yeno vas ovaj italijanski smetljar. Otišlo goFno u grob bez marke.
2 6
Goran86
10 clanaka o prepotentnom
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi