Granada šokirala Napoli, Ajax nakon preokreta savladao Lille

Prvi mečevi šesnaestine finala EL

Granada šokirala Napoli, Ajax nakon preokreta savladao Lille

E. Čaušević

Fudbaleri Granade priredili su veliko iznenađenje jer su večeras pobijedili Napoli sa 2:0 u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige.

Granada je fantastično otvorila utakmicu i za dvije minute je uspjela da riješi meč. Domaći su poveli u 19. minuti kada je Kenedy uposlio Herreru koji je pogodio za 1:0.

No, samo dvije minute kasnije Granada stiže do novog gola. Kenedy je nakon asistencije stupio na scenu i uspio je da se upiše i u listu strijelaca i tako povisi na 2:0.

Napoli je mogao smanjiti na 2:1 u 29. minuti kada je šansu imao Elmas koji šutira tik pored lijeve stative Granade.

Novu veliku šansu Napoli je imao tek u 72. minuti. Ovaj put Rrahmani je bio u prilici, ali je nakon centaršuta glavom poslao loptu preko gola Granade.

Domaći tim uspio je nekako da sačuva mrežu do kraja utakmice i upiše veliku pobjedu od 2:0 pred revanš u Napulju.

Sjajan meč vidjeli smo na stadionu Pierre-Mauroy gdje je Ajax nakon preokreta pobijedio sa 2:1 ekipu Lillea. Domaći su poveli sa 1:0 u 72. minuti golom Weaha, ali je Ajax u samom finišu stigao do preokreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvo je Tadić iz penala izjednačio na 1:1 u 87. minuti, a pobjedu gostima donio je Brobbey dvije minute kasnije.

Iznenađenje je napravio i Villarreal koji je lakše od očekivanog u gostima pobijedio Salzburg sa 2:0. Žutu podmornicu u vodstvo je doveo Alcacer, a drugi gol zabio je Nino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi