Mino Raiola spremio još jedan veliki transfer

Donnarumma u PSG-u?

Mino Raiola spremio još jedan veliki transfer

Edmir Škorić

Mino Raiola je ispoštovao Milan pošto je njegov klijent Gianluigi Donnarumma potpisao ovog ljeta ugovor s Rossonerima, ali vrlo brzo će talentovani čuvar mreže vjerovatno napustiti San Siro.

Postoji određena klauzula u Donnarumminom ugovoru prema kojoj igrač može da napusti klub, a ona iznosi 70 miliona eura i vrijedi za inostrane klubove.

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Donnarumma će na kraju sezone u PSG. Bogati pariški klub doveo je već Neymara i Kyliana Mbappea, a sada kada je 'sredio' napad, želi pojačati i odbranu.

PSG će Milanu isplatiti 70 miliona eura za Donnarummu, a Raiona je navodno već u pregovorima s bogatim čelnicima bivšeg francuskog prvaka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Milanu su svjesni da će Donnarumma ubrzo otići, a kao njegovu alternativu namjeravaju da dovedu iskusno Pepea Reinu iz Napolija.

Italijanski golman je za kratko vrijeme postao broj jedan na  golu Milana, a sjajnim partijama privukao je interes mnogih klubova. Najviše ga je želio Real Madrid, no katarski novac koji se ulijeva u Pariz jednostavno je presudio i u ovom slučaju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi