Mino Raiola završava veliki posao: Erik ten Hag preuzima PSG?
(Foto: EPA)

Tvorac čuda u Parizu?

Mino Raiola završava veliki posao: Erik ten Hag preuzima PSG?

M. Šljivak

Poznati agent Mino Raiola radi na još jednom velikom poslu.

Prema tvrdnjama francuskih medija, Raiola uveliko radi na tome da aktuelni trener Ajaxa Erik ten Hag sjedne na klupu francuskog prvaka PSG-a.

Ten Hag radi zaista fantastičan posao sa amsterdamskim velikanom. Doveo ih je na korak od finala Lige prvaka i interes za njegovim uslugama je sada zaista ogroman.

Sjajnog stručnjaka ugovor sa Ajaxom veže do ljeta naredne godine. Međutim, on je već najavio da će razmisliti o ostanku u ekipi, ali samo ako bude zadovoljan igračkim kadrom kojeg će imati.

Ipak, očigledno da kontroverzni Mino Raiola želi da zaradi i na njegovim uslugama. Odlučio je da ga ponudi PSG-u, gdje je iza trenera Thomasa Tuchela očajna sezona i gdje su najavaljene određene promjene.

Nije međutim PSG jedini koji bi na klupi vidio Ten Haga. Minhenski Bayern bi ga također rado doveo u svoje redove umjesto Nike Kovača i glavna je želja direktora Karla-Heinza Rummeniggea.

Interesantno je svakako da je ovaj holandski stručnjak već radio u Bayernu. Predvodio je rezervni tim od 2013. do 2015. godine, a tokom karijere je pored Ajaxa radio u Utrechtu, Go Ahead Eaglesu, PSV-u i Twenteu.

Ten Hag će o svojoj karijeri odlučiti na kraju sezone. Želi sačekati i vidjeti kakvim sastavom će raspolagati pred narednu sezonu, jer će mu nakon ove sezone otići više od pola tima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ajaxove fantastične igre privukle su mnogobrojne klubove. Svi žele otkinuti 'komadić' holandskog velikana i nažalost Kopljanici vjerovatno neće biti ni sjena ovosezonske ekipe u narednim mjesecima.

Top Komentari

MirzaBarucic
Hahaha, lik provincijalac. Sa FC Utrecht jedva ostao u doigravanju. Nije do njegovih posebnih kvaliteta, jednostavno kod Ajaksa sve štima. Jedna su cjelina. Kad ih se razmontira, kao individualci, neće biti ovako jaki.
0 2
Artur
Pojma ti djecace nemas.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi