U Bešiktašu su zgroženi vijestima iz BiH, tražit će od Pjanića da im lično sve objasni

Pratili dešavanja

U Bešiktašu su zgroženi vijestima iz BiH, tražit će od Pjanića da im lično sve objasni

E. Škorić

Miralem Pjanić se nakon neuspješne reprezentativne akcije vratio u Tursku i obavezama koje će imati s Bešiktašom.

Pjanić se nije proslavio proteklih dana. Igrao je loše protiv Finske, izveden je nakon 66 minuta, a duel s Ukrajinom je propustio nakon žestokih kritika od javnosti i suspenzije od strane selektora Ivajla Peteva.

Sve to zbog fotografija koje su se pojavile u medijima i na kojima je Pjanić viđen u noćnom provodu ili dok konzumira nargilu u jednom od lokala. Iako je to igrač sam demantovao, uveliko ga se smatra jednim od najodgovornijih za neodlazak u baraž.

"Ovim putem želim da demantujem lažnu vijest koja je objavljena u našim medijima, a tiče se mog neigranja na sinoćnjoj utakmici. Prava i jedina istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa selektorom Petevom", rekao je Pjanić nakon poraza od Ukrajine, te je istakao da su fotografije stare i da nisu sa zadnjeg okupljanja.

Pjanić se smatrao predvodnikom Zmajeva u izostanku Edina Džeke, pošto je jedan od najboljih i najiskusnijih sa 102 nastupa, ali... Sada turski mediji pišu upravo o Pjaniću i njegovoj 'aferi' tokom reprezentativnog okupljanja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Bešiktaševa bosanska zvijezda, Miralem Pjanić, postao je predmet rasprave u svojoj zemlji. Tema je također uznemirila Bešiktaš. Fotografije Miralema Pjanića, koji je u reprezentativnom kampu jer je Bosna i Hercegovina u grupiu D evropskjih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrala na terenu protiv Finske i Ukrajine, zbunile su državu. Donijevši nadu u nastup na Svjetskom prvenstvu u posljednje dvije utakmice, Bosna i Hercegovina je izgubila oba susreta na domaćem terenu i završila grupu na 4. mjestu. Dan prije utakmice, u kojoj je Bosna i Hercegovina izgubila od Finske rezultatom 3:1, u zemlji je postala vruća tema objavljene fotografije Miralema Pjanića koji s prijateljima odlazi na zabavu i puši nargilu", piše Cumhuriyet.com.

Isti izvor tvrdi da su takvi postupci Pjanića zabrinuli i Bešiktaš, te da će uprava kluba tražiti izvještaj od samog igrača, koji će morati još jednom da se pravda i da objasni da li su to zaista stare fotografije i da li je zaista svojim ponašanjem narušio svom nacionalnom timu.

Top Komentari

KviskoKvesic
Ko je taj pjanič nebitan i napuhan a nezna da je velika nula
6 10
kostro
Begovic i Lulic=GOSPODA
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi