Miralem Pjanić i lopta s 'navigacijom' za pobjedu na teškom gostovanju
Foto - Al Sharjah

Bh. veznjak asistirao za pobjedu

Miralem Pjanić i lopta s 'navigacijom' za pobjedu na teškom gostovanju

M. Šljivak

Al Sharjah pobijedio je kao gost ekipu Ajmana s 3:2 i nastavio je niz uspješnih rezultata.

Tim za kojeg nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ušao je u ovaj meč kao veliki favoriti, ali na kraju su uz dosta muke uspjeli da osvoje tri boda.

Ajman je imao bolje šanse u prvom dijelu. Pogodili su domaći i stativu, ali Sharjah u 35. minuti dolazi do gola. Nakon jedne ubačene lopte očajno na petercu reaguje Saeed i pogađa vlastitu mrežu za vodstvo gostiju od 1:0.

Ipak, bolja igra domaćem timu se isplaćuje u nadoknadi prvog dijela. Mboungou je izbjegao ofsajd zamku i matirao je golmana gostiju za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Ajman je poveo. Iz prve šanse Ben Larbi Firas pogađa za vodstvo od 2:1.

Oglasi

Al Sharjah potom preuzima loptu na svoju stranu. Stvarali su šanse, a u 65. minuti dolaze do gola za 2:2. Pogodio je Luanzinho.

Sedam minuta kasnije penal za goste. Paco Alcacer namješta loptu na 11 metara, ali golman Ajmana sjajno brani i izbacuje loptu u korner.

Nakon kornera španski napadač ispravlja svoju grešku s penala. Miralem Pjanić ga je perfektnom loptom pronašao u kaznenom prostoru, a Paco pogađa za 3:2.

U 75. minuti gosti ostaju s igračem manje. Salem je isključen nakon jednog zaista brutalnog starta, ali domaći tim do kraja nije mogao doći do jednog boda i ostalo je 3:2 za Al Sharjah.

Treća je ovo pobjeda ovog kluba u tri kola, a treba istaći da je Miralem Pjanić igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Abdulbasit.

Top Komentari

Ibro
Nek samo igra opet je bolje nego da sijedi u španiji
7 0
SarajFK
Nas čupo trenutno najbolji u Arabia
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi