Jedini Zmaj koji nikada ne šuti: Detaljno je progovorio o vijesti koja je uzdrmala fudbalski svijet!

Ne bježi od "sedme sile"

Jedini Zmaj koji nikada ne šuti: Detaljno je progovorio o vijesti koja je uzdrmala fudbalski svijet!

A. Čaušević

Miralem Pjanić je jedini bh. reprezentativac koji nikada nije bježao od novinara. 

Pjanić bi uvijek stajao pred "sedmu silu" te otvoreno i direktno govorio bilo poslije pobjede bilo poslije poraza, te se za razliku od svojih brojnih saigrača iz reprezentacija nije bježao od kamera i mikrofona.

Vijest da će Bosna i Hercegovina igrati prijateljski meč sa Rusijom. Savez je potvrdio da će je susret na rasporedu u novemberu i to u Sankt Petersburgu.

Ta odluka je izazvala lavine komentara, uglavnom negativnih prema fudbalskoj vladi u BiH što je pristala na odigravanje meča sa zemljom koja vrši agresiju nad Ukrajinom.

Nisu šutili ni brojni inostrani mediji koji su ostali začuđeni potezom bh. Saveza, dok su i Ukrajinici sa nekoliko pisama pokušali spriječiti odigravanje meča, ali to za sada nije slučaj.

U razgovoru za italijanske medije Pjanić je govorio detaljno o samo utakmici te kako ga je zvao Zvjezdan Misimović da opipa teren i traži Pjanićevo mišljenje.

Oglasi

"Zvao me sportski direktor reprezenzacije, Misimović, i rekao mi da postoji mogućnost da se odigra ta utakmica sa Rusijom. Ja sam mu rekao da u ovom trenutku nema nikakvog smisla igrati sa njima, jer ih je FIFA isključila, jer ih je UEFA, isključila."

"Zašto baš mi? Zašto ne neka druga reprezentacija? Cijeli svijet na neki način ispašta zbog tog rata, zašto mi moramo biti prvi koji će sa njima igrati prijateljsku utakmicu?"

Podsjećanja, radi Pjanić je i za bh. medije potvrdio da nema namjeru igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom ubrzo nakon što je stigla potvrda odigravanja utakmice.

Novi fudbaler Sharjaha je govorio i o Barceloni. Kazao je da nije ni očekivao da je situacija u katalonskom klubu toliko teška kada je on stigao na Nou Camp.

"Nisam mislio da će biti tako. Morali ste biti tamo da shvatite u kakvom je stanju bio taj klub prije dvije godine, kada sam tamo stigao. Taj trenutak je bio veoma komplikovan i nikada od takvog kluba ne bih očekivao da mogu biti u tako lošoj situaciji", zaključio je Pjanić.

Promo

Top Komentari

hake
Iz Pjanićeve izjave se da primjetit da je izdajica Miske dio ovog šarolikog chetnichkog pokreta u savezu i da nije džaba glumio onu povredu u baražu protiv Portugala, a tri dana kasnije odigrao za Wolfsburg regularno utakmicu. Polako se otkrivaju karte.
8 0
makelele
Lako je "nikada ne šutiti" kad podupireš ono sto mainstream mediji i zapadni svijet zele da čuju. Kad treba reci nesto sto zapadni svijet ne voli čuti, onda nema mudonja i onih "koji nikada ne šute". Ebe mi se za Ukrajinu, mene jedino zanima da pelet nije 1000 kemi, da gorivo nije ovoliko koliko jest, sta ja imam od toga sto cu se staviti na jednu stranu. Ja sam misljenja da sa svima treba biti dobar. Čitav islamski svijet, apsolutno nijedna muslimanska zemlja nije uvela Rusiji sankcije, samo bošnje idu niz dlaku zapadnom svijetu, Rusi su vaki naki, šuti bolan, kao da su ovi drugi nesto bolji... Treba bit neutralan i to je to.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi