Počeli pregovori o transferu Miralema Pjanića
Foto - Instagram

Fali Ramadani krenuo u akciju

Počeli pregovori o transferu Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) napustit će Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku, a pregovori s jedom od ekipa koje ga žele su već počeli.

Bh. fudbaler našao se na meti Al Nassra iz Saudijske Arabije. Trener ovog tima je Rudi Garcia koji je s Pjanićem sarađivao u Romi i rado bi Miralema ponovo vidio u svom timu.

Saudijski tim spremio je poprilično dobru ponudu za iskusnog veznjaka. Spremni su mu dati osam miliona dolara po sezoni i to je itekako primamljiva ponuda.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfoGFdesNR-/[/instagram]

Pregovori Al Nassra i Pjanićevog agenta Falija Ramadanija su već počeli. Saudijski klub će sve pokušati jako brzo završiti, a naravno udio u svemu ima i Barcelona.

S obzirom na to da je reprezentativac Bosne i Hercegovine ugovorom vezan s Barcelonom na još dvije godine, Katalonci će vjerovatno dobiti određenu sumu novca, no njima ne bi smetalo ni kada bi Pjanić besplatno otišao.

Oglasi

Tim s Camp Noua silno želi da se riješi bh. fudbalera i njegovog ogromnog ugovora i neće biti nikakvo čudo ako Al Nassr 32-godišnjaka dobije uz veliki popust.

Više o eventualnom transferu Pjanića u Saudijsku Arabiju znat će se u narednim danima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcTSL5QML21/[/instagram]

Pored Al Nassra Mire se još povezuje s povratkom u redove francuskog Lyona, a navodno postoji interes i klubova iz američkog MLS-a.

Bh. fudbaler je član katalonskog velikana postao 2020. godine. Stigao je u razmjeni s Juventusom za Arthura, no kod Ronalda Koemana nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je u dresu Barcelone ovaj 32-godišnji fudbaler odigrao 30 utakmica. Većinu ih je ušao s klupe i nije imao značajnog učinka.

Prošlu sezonu Pjanić je igrao na posudbi u Bešiktašu, a u bogatoj karijeri nastupao je još za Metz, Lyon, Romu i Juventus.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

salt_city
Nažalost, kraj karijere.. šteta gledam jucer njegove golove koji majstor, ali ako ode u s Arabiju gotovo je sa ozbiljnim fudbalom
10 1
Halland
Sretno Pjanke,zasluzio si poštovanje i respekt…Njatelentiraniji igrca s ovoh prostora ne sumnjivo al moras jos to pokazat na terenu
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi