Pjanić žali za jednom stvari u karijeri, ali i govori o najomraženijem igraču: "Tukao me..."
Pjanićeva avantura u Barceloni nije prošla najbolje, danas igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na zalasku je karijere (Foto: EPA)

Podsjećanja na neka ranija i bolja vremena

Pjanić žali za jednom stvari u karijeri, ali i govori o najomraženijem igraču: "Tukao me..."

E. Škorić

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić (33), bivši fudbaler Juventusa, dao je svoje mišljenje o Staroj dami, govoreći o tome na jednom TikTok profilu, ispričavši nekoliko anegdota o svojoj karijeri.

Pjanić je u ljeto 2016. godine napustio Romu i potpisao za Juventus. Tada je sa 26 godina stigao kao velika zvijezda u Torino, dvije godine kasnije produžio ugovor, da bi kasnije u razmjeni s Barcelonom bh. veznjak napustio Italiju.

Sezona u Barceloni je bila za zaborav, posuđen je u Turskoj Bešiktašu, pa je u septembru prošle godine bez odštete otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje i danas igra za Sharjah.

Sada se sjetio vremena kojeg je proveo u Torinu, te podsjetio na jednog od svojih saigrača.

"Mrzio sam da igram protiv njega. Kad smo igrali jedan protiv drugog, tukao me je. Smiješno je što te tuče pa se pretvara, kaže "izvini" i ljubi te da mu sudija ne da žuti. Bio je pametan", kazao je Pjanić o Giorgiju Chielliniju, koji mu je pravio probleme kada su bili na suprotnim stranama, ali kaže da ga je zavolio kada su počeli da igraju zajedno.

Oglasi

Pjanić je često dobijao "batine" od iskusnijeg defanzivca u mečevima Rome i Juventusa

Govorio je i o poređenju Cristiana Ronalda i Lea Messija.

"Dvije godine sam igrao s Ronaldom, a jednu s Messijem. Podrazumijeva se ko sam, možda sam imao sreće da više eksploatišem Ronalda s kojim sam zajedno napravio velike stvari, čak i ako se Leo možda pamti kao najjači u historiji".

Sarri je 'luđak', s Xavijev posebno uživao

Potom se Pjanić osvrnuo na trenere s kojima je imao priliku da radi u karijeri: "Imao sam sreću da radim sa odličnim trenerima kao što su Luis Enrique, Spalletti, Garcia, Xavi...", poručuje i nastavlja:

"Imao sam i Sarrija koji je profesor, lud za fudbalom i koji živi za njega. On je izvanredan kao trener, ulazi u detalje i možete vidjeti kakav posao radi sa Laziom. Zaista sam cijenio Allegrija, radio sam tri godine zaredom s njim i one su bile najvažnije. Međutim, omiljeni stil igre mi je bio Barcin, ​​zaista sam uživao u radu sa Xavijem u tih nekoliko mjeseci".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga, Pjanić je progovorio o kajanjima u karijeri: „Očigledno Liga prvaka, ali nažalost tako je".

Pjanić zbog navodne povrede nije igrao u mečevima proti Luksemburga i Slovačke u kojima smo doživjeli nove poraze za kraj užasnih kvalifikacija, ali očekuje se da bude u martu na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću kada ćemo kroz baraž Lige nacija tražiti vizu za Njemačku.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Tebe i Džeku treba tući qrcem po čelu! Smradovi jedni, krenite pričat o problemima u savezu! Stoko...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi