Nije došao na okupljanje radi povrede: Pjanić danas igrao i asistirao

Al Sharjah poražen

Nije došao na okupljanje radi povrede: Pjanić danas igrao i asistirao

E. Ganibegović

Miralema Pjanića zbog povrede nema na novembarskom okupljanju reprezentacije. Međutim, oporavio se brzo i danas zaigrao za svoj klub. 

U revanš utakmici četvrtfinala Liga kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Sharjah je poražen s 2:1 i s ukupnih 5:3 je ispao iz takmičenja. Bolji je bio Ittihad Kalba.

Prvi gol viđen je u 57. minuti, a za 1:0 pogodio je Ghayedi. Camara je pet minuta kasnije izjednačio, a pobjedu domaćem timu donosi Vombergar u 73. minuti.

Ne bi ništa na ovoj utakmici bilo čudno, da nije zaigrao Miralem Pjanić. Ušao je u 46. minuti umjesto Suroora, te asistirao Camari za gol u 62. minuti.

Podsjećanja radi, nije stigao na novembarsko okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine. Zvanične informacije iz tabora naše selekcije kažu da je povrijeđen.

Osim njega, zbog poštede i u dogovoru sa selektorom tu nije Džeko, a povrijeđeni su Sead Kolašinac, Anel Ahemdhodžić, Adrian Leon Barišić i Ibrahim Šehić.

Oglasi

Prije ove utakmice, Miralem Pjanić je posljednji put igrao 28. oktobra u 5:0 pobjedi protiv Bani Yasa.

Nakon toga propustio je ligaški susret protiv Al-Jazire u gostima, te gostovanje Nasat Qarshiju u Ligi prvaka. Oba ta susreta završila su 1:1.

Jasno je da će biti dosta komentara javnosti nakon današnjeg Pjanićevog nastupa. Ostaje da vidimo da li će biti spreman za mart kada naša selekcija igra baraž za EURO.

UAE, Liga kup, četvrtfinale, revanš meč:

Ittihad Kalba - Al Sharjah 2:1 

Top Komentari

ismirsehic
Jbo vam pjanic mater usta svima.Koji ga ***** pozivate vise da hice igrat srcem pa hajd eto vam dokaz nema veceg da je piceo izbjegavat i on repku
2 1
Patrice77
Nije mi jasno zasto se ovaj rekreativac ne oprosti od reprezentacije. Bit ce da niko vise ne bi ni pisao o njemu. Jedino ovako moze izaci na naslovnici sportskih portala.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi