Pjanićeva "lopta s očima", Al Sharjah u grupnoj fazi azijske Lige prvaka

Asistencija bh. veznjaka

Pjanićeva "lopta s očima", Al Sharjah u grupnoj fazi azijske Lige prvaka

E. Škorić

Al Sharjah, ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, izborila je plasman u grupnu fazu azijske Lige prvaka, pošto je sa 3:1 pobijedio iranski Tractor.

Al Sharjah je poveo u 25. minuti golom Abdulrahmana, a asistent je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Do 85. minute bez promjena, a onda su postignuta čak tri gola u narednih 5-6 minuta. Camara je u 85. minuti povisio na 2:0 za goste, da bi minutu kasnije Hashemnejad smanjio na 2:1.

U nadoknadi sudijskog vremena dosuđen je penal za tim iz UAE, a Caio je bio precizan za konačnih 3:1 i slavlje Sharjaha, za koji je cijeli meč odigrao Pjanić.

Bh. veznjak će u septembru biti na okupljanju Zmajeva, budući da se, što se i očekivalo, našao na današnjem spisku novog selektora Mehe Kodre.

U grupnu fazu azijske Lige prvaka kroz kvalifikacije su se plasirali Urawa iz Japana, korejski Incheon, tajlandski Pathum United, kineski zhejiang, uzbekistanski Navbahor.

U ovom trenutku igraju Al Nassr i Al Ahli iz Dubaija, koji vodi 2:1, pa bi Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozović i društvo mogli ostati uskraćeni za nastup u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja u Aziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi