Buffon potvrdio da ide u penziju, a poruka Miralema Pjanića na Instagramu mnoge je rasplakala

Vrijeme za zasluženi odmor

Buffon potvrdio da ide u penziju, a poruka Miralema Pjanića na Instagramu mnoge je rasplakala

E. Čaušević

Jedan od najboljih golmana svih vremena Gianluigi Buffon ozvaničio je kraj svoje nevjerovatne karijere. Buffon je na sceni bio skoro 30 godina i kakav trag je ostavio najbolje su pokazale poruke podrške koje je dobio iz cijelog svijeta, a oglasio se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić s kojim je igrao svojevremeno u Juventusu.

Italijanski mediji sinoć su objavili da je Buffon odlučio da je vrijeme za odlazak u penziju iako se to od njega očekivalo još prije nekoliko godina jer iskusni Italijan već ima 45 godina.

Da nije riječ o špekulaciji potvrdio je i sam Gigi koji je danas ozvaničio kraj svoje nevjerovatne karijere u kojoj je uspio da osvoji skoro sve što je mogao.

Naravno, najbolje dana karijere proveo je u Juventusu za koji je nastupao skoro 20 godina, a prethodnih sezona bio je u Parmi u kojoj je i debitovao na velikoj sceni sada već daleke 1995. godine.

Buffon je dobio ogroman broj poruka podrške iz cijelog svijeta, te su mnogi iskoristili priliku da mu se zahvale na svemu što je dao za fudbal.

Oglasi

Oglasio se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je s Buffonom proveo nekoliko sezona u Juventusu. Pjanić je poslao veoma emotivnu poruku svom bivšem saigraču i oduševio je fanove na Instagramu.

"Nema smisla rezimirati ono što si osvojio jer bi to bila preduga lista. Nema potrebe pokušavati objasniti šta si mi značio kao kapiten jer bi bilo nemoguće pronaći prave riječi. Suvišno je pokušavati naborojati ljude koji su zaboljeli ovu igru zbog tebe, bilo bi ih zaista previše", napisao je Pjanić i dodao.

"Jednu stvar volio bih ti reći, ti si bio idol, uzor, kapiten, saigrač, a više od svega i poseban čovjek. Ti si unikatan Gigi, hvala ti za sve emocije".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je ponikao u Parmi iz koje je na ljeto 2001. godine prešao u Juventus za koji je branio čak 17 godina. Potom seli u PSG gdje je bio dvije sezone, a onda je sve iznenadio povratkom u Parmu gdje se sada i penzionisao.

U reprezentaciji Italije upisao je čak 176 nastupa i bio je dio ekipe koja je 2006. godine postala prvak svijeta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi