Svi bismo više voljeli da se Miralem Pjanić ovdje pojavio prije 13 godina, nego danas

Imali smo šansu

Svi bismo više voljeli da se Miralem Pjanić ovdje pojavio prije 13 godina, nego danas

E. Ganibegović

Miralem Pjanić posljednju utakmicu u sezoni odigrao je prije šest dana protiv "svog" Luksemburga, a sada je došlo vrijeme za odmor. Izabrao je neobičnu destinaciju.

U septembru 2022. godine Miralem Pjanić iznenadio je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijelu Evropu odlukom da iz Barcelone ode za Ujedinjene Arapske Emirate.

Iako u najboljim fudbalskim godinama, odlučio je karijeru da nastavi u tamošnjem Al Sharjahu, a sada je stigao zaslužen odmor.

Na 27 utakmica Miralem Pjanić postigao je po pet golova i asistencija u dresu Al Sharjaha, a stigao je igrati i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U septembru je igrao protiv Crne Gore i dobio žuti karton, pa preskočio gostovanje Rumuniji, u martu ga nije bilo zbog povrede, da bi u junu nastupio u porazima protiv Portugala i Luksemburga.

Oglasi

Upravo je nakon utakmice protiv Luksemburga počeo i odmor za naše reprezentativce, a Miralem Pjanić je kao destinaciju izabrao Južnu Afriku.

Zaista neobična destinacija, a svi bismo najviše voljeli da se Mire u ovoj državi pojavio i prije 13 godina kada je tamo održano Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija po prvi put je igrala baraž u svojoj historiji upravo za Mundijal u JAR-u, te izgubila dva puta po 1:0 od Portugala.

Miralem Pjanić bio je član te generacije. Štaviše, tek je počeo igrati za reprezentaciju, s obzirom na to da je debitovao 2008. godine, a pomenuti baraž igran je u novembru godinu dana kasnije.

Do sada je upisao 110 nastupa i postigao 17 golova, te je uz Edina Džeku jedini igrač u "klubu sto". 

Top Komentari

Spor29378
Kakav glup članak,nigdje veze
1 0
Ja od tih 110 nastupa nemogu ni jedan izdvojiti gjde me je odusevio! Tako jak igrac....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi