Pojavilo se nekoliko novih klubova, ali sve je manje vremena za Miralema Pjanića i Barcelonu

Sevilla je zainteresovana

Pojavilo se nekoliko novih klubova, ali sve je manje vremena za Miralema Pjanića i Barcelonu

E. Škorić

Neuspješno već nekoliko sedmica Barcelona i Miralem Pjanić pokušavaju da iznađu rješenje koje bi zadovoljilo obje strane.

Već na kraju prošle sezone Pjaniću je dato na znanje da se na njega više ne računa i da će klub uraditi sve da ga se riješi. Barcelona je odlučila otpisati Bosanca i pustiti ga da ide bez odštete, ali problem je uvijek bila previsoka plata koju Pjanić ima po ugovoru s Kataloncima.

Spominjao se njegov povratak u Italiju, zanimalo se nekoliko klubova ali prije svih Juventus, no nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka postalo je jasno da Stara dama odustaje od posla.

Juventus i Barcelona nisu uspjeli pronaći dogovor oko plaćanja Miralemovih plata, pa je sve propalo, a nekoliko sati prije kraja transfer roka Pjanić nije ni na nebu, a ni na zemlji.

Španski mediji tvrde da se za igrača interesuje Sevilla, koju sjajno vodi Julen Lopetegui. Andalužani su spremni da posude bh. nogometaša, ali s nizom uslova.

Za početak, Sevilla nije spremna da plati više od 30 posto Pjanićevih plata, a također ne žele da plate odštetu za posudbu. U Barceloni nisu sretni takvim prijedlogom, ali nemaju puno ni vremena niti izbora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoje navodno interesi bivših timova Lyona i Metza za Pjanića, ali da ponovimo - sat otkucava, vremena je ostalo jako malo.

U slučaju da se ništa ne promijeni u narednih nekoliko sati, Mire će ostati u Barceloni najmanje do zime, a pitanje je hočće li mu trener Ronald Koeman dati imalo minuta ili će s tribina pratiti mečeve.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Matic
Ima li kakvih vijesti sta je sa novom kosom? Jel se primila?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi