Pjanića na aerodromu ganjali novinari, sa tri riječi je odgovorio na pitanje koje sve zanima

Igrač o kojem se najviše priče

Pjanića na aerodromu ganjali novinari, sa tri riječi je odgovorio na pitanje koje sve zanima

A. Čaušević

Posljednjih sati Miralem Pjanić je zasjenio sve ostale igrače u Barceloni.

Kratko sa tri riječi, vrlo precizno i direktno Pjanić je odgovorio na pitanje koje zanima sve navijače Barcelone tako i fanove iskusnog 32-godišnjeg veznjaka.

Bh. reprezentativnog fudbalera španski novinari su ganjali po aerodromu El Prat kako bi od njega izvukli nekoliko riječi.

Novinari su u glas pitali Mireta da li ostaje u Barceloni, a sjajni fudbaler koji iza sebe ima sjajnu predsezonu je odgovorio sa tri riječi.

"Veoma sam sretan", bio je poprilično jasan Pjanićev odgovor koji tako ne krije svoju želju za ostankom na Nou Campu.

Oglasi

Konačnu odluku o sudbini bh. reprezentativca Xavi i saradnici će donijeti u narednim danima. I već sada se zna da je i perspektivni stručnjak Katalonaca na velikom iskušenju.

Do sada se pojavilo nekoliko opcija, a vrlo je izvjesno da će ukoliko želi ostati na Nou Campu na fudbaler morati pristati na ogromno smanjenje plate.

Za Zmaja to i nije toliki problem koliko ga brine navodni ''ultimatum'' u kojem mu je poručeno da će ukoliko ostane biti zamjena Sergiju Busquetsu, tačnije bit će rezervista.

Ogroman novac u igri

Bh. fudbaler ima bruto platu od gotovo 16 miliona eura (15 620.000). Kada se oduzme porez ta plata na godišnjem nivou je oko osam miliona eura neto. Pristankom na smanjenje Pjanić bi na godišnjem nivou zarađivao nešto manje od pet miliona eura neto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interesantno je svakako da je Pjanić prošle sezone odlučio također smanjiti platu i to za popriličan iznos. Mundo Deportivo navodi kako se bh. fudbaler odrekao nevjerovatnih 60 procenata odnosno 9.4 miliona eura bruto.

Tako je bh. veznjak u protekloj sezoni od kluba dobio 4.7 miliona eura neto plate, ali po određenim informacijama iz Turske njemu je i Bešiktaš platio dva miliona eura za dolazak na posudbu, pa je "gubitak" u Barceloni nadoknadio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
mnogo sam tuzan danima nema vijesti o FK Vrapcicu
1 4
MaDaj
Mali hoce da digne jos koji trofej prije penzije ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije