Nevjerovatna je cifra koju je Miralem Pjanić poklonio Barceloni
Foto - Instagram

Odrekao se ogromnog novca

Nevjerovatna je cifra koju je Miralem Pjanić poklonio Barceloni

M. Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (32) čini sve kako bi ostao u Barceloni.

Sjajni 32-godišnji fudbaler iza sebe ima zaista odlične pripreme. Oduševio je trenera katalonskog kluba Xavija Hernandeza i postoji mogućnost da će Pjanić nositi dres Barce u narednoj sezoni.

Za to će morati da spusti platu za 40 procenata. To nije nikakav problem za bh. veznjaka i on je već pristao da se odrekne poprilične cifre za svoj ostanak u klubu.

Bh. fudbaler ima bruto platu od gotovo 16 miliona eura (15 620.000). Kada se oduzme porez ta plata na godišnjem nivou je oko osam miliona eura neto. Pristankom na smanjenje Pjanić bi na godišnjem nivou zarađivao nešto manje od pet miliona eura neto.

Interesantno je svakako da je Pjanić prošle sezone odlučio također smanjiti platu i to za popriličan iznos. Mundo Deportivo navodi kako se bh. fudbaler odrekao nevjerovatnih 60 procenata odnosno 9.4 miliona eura bruto.

Tako je bh. veznjak u protekloj sezoni od kluba dobio 4.7 miliona eura neto plate, ali po određenim informacijama iz Turske njemu je i Bešiktaš platio dva miliona eura za dolazak na posudbu, pa je 'gubitak' u Barceloni nadoknadio.

Oglasi

Sada je spreman da se odrekne još veće cifre. To čini zbog kluba koji je u teškoj finansijskoj situaciji i očigledno da Pjaniću u ovom slučaju novac nije bitan.

Miralem Pjanić šokirao Xavija

Iako su prethodnih dana španski mediji objavili kako je trener katalonskog kluba Xavi Hernandez već odlučio kako će Pjanić biti jedan od igrača koji će otići, to još uvijek nije slučaj.

Pjanić je legendarnog Xavija iznenadio formom i nastupima u pripremnim utakmicama. Prezadovoljan je radom bh. fudbalera i neće biti nikakvo iznenađenje ako mu na kraju ipak pruži šansu u novoj sezoni.

Konačna odluka bit će donesena u narednim danima. List blizak Barceloni Mundo Deportivo u današnjem izdanju tvrdi da odluka još nije donesena i da bez problema se može uklopiti u ekonomsku strukturu jer je već ranije pristao na čak 60 procenata manju platu.

"Xavi i njegov tim su veoma iznenađeni Pjanićevim tehničkim i taktičkim sposobnostima. Ipak, želi testirati njegovu fizičku stranu igre prije nego što donese konačnu odluku o njegovoj budućnosti", piše Mundo Deportivo i nastavlja:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bit će mu saopšteno da neće biti starter već zamjena za Sergija Busquetsa. Ako prihvati takvu ulogu, ostat će u klubu. Mjesto je za sada zaslužio", navodi ugledni katalonski list.

Pjanić će se tako u narednim danima pokušati izboriti za ostanak u klubu. Xavi bi konačnu odluku mogao donijeti do kraja sedmice i vidjet ćemo šta će trener tima s Camp Noua odlučiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
Ja to drugačije vidim. On se nije odrekao većeg dijela plate, već je platio sebi mjesto na klupi da bude zamjena polovnjaku Buskecu.
5 0
korona
Mire ti smanjuj a oni dovedu poljake za duplo vece pare od tebe i kessia koji ima isto veliku platu ja im nebi smanjio ni eura kad imaju za ove druge nek placaju i tebe makar i ne igrao ja bi ih odrao do kraja ugovora ?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi