Nemanja Bilbija bi mogao voditi ratove sa zvijezdom Barcelone

Olympiacos blizu velikog pojačanja

Nemanja Bilbija bi mogao voditi ratove sa zvijezdom Barcelone

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski jedini je bh. klub koji ima šansu da se izbori za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine pred sobom ima zahtjevne i teške izazove u narednom periodu, a prvi je svakako dvomeč s kazahstanskim Tobolom, gdje su šanse za prolaz dalje ogromne.

Ako se Plemići plasiraju u play off tamo ih čeka poraženi iz pretkola Evropske lige između Olympiacosa i Slovana iz Bratislave.

Olympiacos je favorit u ovom dvomeču. Ipak, nije grčki velikan jak kao nekad, pa neće biti iznenađenje ako Slovan uspije proći dalje u ovom duelu.

U slučaju da Zrinjski bude igrao dvomeč s Olympiacosom za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, sjajni napadač Plemića Nemanja Bilbija bi na terenu mogao voditi ratove sa zvijezdom Barcelone Samuelom Umtitijem. Bio bi to sigurno veliki izazov jer je Umtiti ipak svjetska klasa.

Oglasi

Francuski defanzivac otpisan je u Barceloni i kako tvrdi katalonski list Sport, nalazi se jako blizu posudbe u redove velikana iz Pireja.

Na Camp Nou ne računaju na usluge 28-godišnjeg fudbalera. On je odavno otpisan, ali dosta dugo mu se traži klub. Konačno je i pronađen i svjetski prvak s Francuskom iz 2018. godine će put Grčke.

Samuel Umtiti je član katalonskog velikana postao 2016. godine. Stigao je iz Lyona za 25 miliona eura, ali zbog čestih povreda nikako nije mogao da pokaže ono najbolje od sebe.

U proteklih šest godina nastupio je samo 133 puta i postigao je dva pogotka i nema dileme da će i pored silnih povreda biti veliko pojačanje za Olympiacos.

Potražite više informacija na temu Super League:

Prve utakmice play-offa Konferencijske lige na rasporedu su 18. augusta, a revanš mečevi sedam dana kasnije, a već naredne sedmice ćemo znati hoće li Plemići odmjeriti snage s Olympiacosom ili Slovanom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi