)
Jasna poruka Pjanića: "Došlo je vrijeme da navijačima pokažem 'starog' Miralema"

Želi ostati u Barceloni

Jasna poruka Pjanića: "Došlo je vrijeme da navijačima pokažem 'starog' Miralema"

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pred početak priprema za novu sezonu bio je otpisan od strane svih u Barceloni, ali je uspio da pokaže da itekako zaslužuje biti dio prvog tima.

Pjanić je prije dvije godine stigao u Barcelonu iz Juventusa, ali nije baš opravdao očekivanja. U prvoj sezoni kod Ronalda Koemana se nije previše naigrao, a proteklu je proveo u Bešiktašu na posudbi gdje također nije briljirao.

Kada se s posudbe vratio u Barcelonu mnogi su očekivali da će Pjanić ekspresno da napusti klub. Čak je bio na listi otpisanih igrača Xavija Hernandeza, no odličnim radom na početku priprema pokazao je o kakvom igraču se radi.

Pjanić je jedini s liste otpisanih igrača koji je otputovao s ekipom na pripreme u Ameriku i Xavi je odlučio da mu pruži priliku. U intervjuu za turski Fanatik bh. veznjak je jasno poručio da mu je cilj da ostane u Barceloni s kojom ima ugovor na još dvije sezone.

"Vratio sam se u Barcelonu, imam ugovor do 2024. godine i planiram ga odraditi do kraja. Ove sezone krećem iznova s novim trenerom, Xavijem. Nadam se da će sezona biti dobra i za mene i za tim", rekao je Pjanić i dodao.

"Xavi je meni oduvijek bio uzor od svih veznih igrača. S divljenjem ću sarađivati s njim. Za mene je on jedan od najboljih veznjaka u historiji i bit će posebno raditi s njim. Očekujem odličnu sezonu".

Pjanić je poručio da se vrijedno spremao tokom ljeta i da želi svima pokazati onog "starog Pjanića".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tokom odmora sam radio s ličnim trenerom. U Barci imate nekoliko vrhunskih fudbalera, tako da morate biti u najboljoj mogućoj formi. Došlo je vrijeme da navijačima pokažem 'starog' Miralema. Spreman sam za osvajanje trofeja sa svojim saigračima i trenerom Xavijem", dodao je bh. veznjak.

"Ja nisam imao mnogo sreće u prethodne dvije godine. Prvo sam bio pozitivan na korona virus, a zatim sam imao i nekoliko povreda. Vjerujem da ću se sada vratiti na prijašnji nivo".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Tako je Miralem,sigurno najbolji veznjak lige...Xavi ga mora vise stavljati,imam osjećaj da je Xavi ljubomoran na Miralema jer Pjanke ima sve ono što je Xaviu falilo kao igracu
9 5
Klicko
Hahaha kad kalesijski tigar poludi :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi