Fabrizio Romano objavio nove informacije: Pjanić nije trenutno prioritet Juventusu

Žele prvo dovesti Locatellija

Fabrizio Romano objavio nove informacije: Pjanić nije trenutno prioritet Juventusu

E. Čaušević

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Barcelona ponudila Miralemu Pjaniću sporazumni raskid saradnje.

Bh. reprezentativac je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Juventusa, ali imao je sezonu za zaborav. Pjanić se nije naigrao kod Ronalda Koemana i bilo je jasno da se nešto mora mijenjati.

Na kraju prošle sezone pojavila se mogućnost da će nizozemski stručnjak dobiti otkaz, ali Joan Laporta mu je odlučio pružiti podršku i ostaviti ga na klupi Barcelone.

Međutim, nakon toga postalo je jasno da za Pjanića više nema mjesta u Barcelonu. Koeman ne računa na bh. veznjaka koji ne želi da grije klupu i morat će potražiti novi klub.

No, svi su bili iznenađeni kada je prije nekoliko dana Mundo Deportivo objavio da je Barcelona ponudila Pjaniću i Samuelu Umtitiju sporazumni raskid ugovora i mogućnost da bez obeštećenja nađu novi klub.

Oglasi

Katalonci žele da olakšaju budžet za plate kako bi Lionel Messi potpisao novi ugovor zbog čega čak besplatno puštaju igrače da idu. No, Umtiti je iznenadio sve odlukom da odbije tu ponudu, dok je Pjanić razočaran kako se klub odnosi prema njemu.

Ipak, odmah su se pojavile špekulacije da bi se Pjanić mogao vratiti u Juventus i to besplatno, a navodno Stara dama mu je spremila trogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao osam miliona eura po sezoni.

Međutim, ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da Juventus uopšte još uvijek nije počeo pregovore s Pjanićem i da je trenutno ovom klubu prioritet Manuel Locatelli.

[twitter]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1412170695916855304[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stara dama pregovara sa Sassuolom već neko vrijeme i žele dovesti Locatellija koji je oduševio svojim igrama na Evropskom prvenstvu.

Pored Juventusa Pjanić se povezuje prethodnih dana s Tottenhamom i Manchester Unitedom, a također pisalo se da bi bh. veznjaka u svoje redove mogli dovesti PSG i Inter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Pjana bolan, sjedi gdje si, ubiraj 8 miliona godisnje, taman da nam dodjes odmoran za reprezentaciju ;)
4 3
Erikdier21
Ma to nije moguce
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi