Totalni preokret za Cristiana Ronalda u Juventusu

Nude mu novi ugovor

Totalni preokret za Cristiana Ronalda u Juventusu

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo trenutno se nalazi na zasluženom odmoru nakon još jedne duge sezone.

Ronaldo nije blistao u prethodnoj sezoni u kojoj je Juventus nakon devet godina dominacije ostao bez Scudetta, a u Ligi prvaka ovaj klub ponovo nije napravio ništa značajno.

Nakon što je klupska sezona završena Ronaldo je s Portugalom igrao na Evropskom prvenstvu, ali aktuelni prvaci Evrope od ovog takmičenja oprostili su se već u osmini finala.

Cristiano Ronaldo je nakon ispadanja s Eura odlučio da je vrijeme za odmor, te da mora napuniti baterije pred novu sezonu i oporaviti svoje tijelo jer već ima 36 godina.

Portugalac s Juventusom ima ugovor do ljeta naredne godine i prethodnih sedmica uveliko se špekuliše o tome da bi mogao napustiti klub.

Ronaldo se povezivao s PSG-om i Manchester Unitedom, ali čini se da od toga neće biti ništa. Također, bilo je špekulacija da bi se mogao vratiti u lisabonski Sporting, ali jasno je da za to još nije došao trenutak.

Međutim, La Gazzetta dello Sport piše danas da je došlo do preokreta na relaciji Juventus - Ronaldo. Navodno, Stara dama želi da Ronaldo ostane jer ga Max Allegri vidi u svojim planovima.

Allegri ne želi da Juventus proda Ronalda jer vjeruje da može graditi ekipu oko njega. Gazzetta navodi da je Stara dama čak spremila novi ugovor za Portugalca i to do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov agent Jorge Mendes sutra putuje u Torino gdje će se sastati s čelnicima Juventusa i razgovarati oko novog ugovora.

Juventus ne želi da Ronaldo narednog ljeta ide bez obeštećenja i svjesni su da bi on na kraju naredne sezone mogao zatražiti odlazak. Tada će imati već 37 godina, ali u Juventusu žele da i tada zarade nešto novca i zbog toga će mu ponuditi ugovor do ljeta 2023. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Neki dan bilo da ga Allegri NE vidi u svojim planovima i da zeli graditi ekipu oko Dybale, a sad odjednom oko Ronalda. Ne mozes vise pohvatati, svaki novinar svoje zelje pise.
4 0
ArmiNN
Nije to preokret haha,kad Utd mu nije htio dati platu koju on ima u Juventusu,Ni PSG,,onda logicno da ce ostati..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi