Pjanićev menadžer Italijanima rekao gdje Pjanić želi igrati!

Napušta Barcelonu

Pjanićev menadžer Italijanima rekao gdje Pjanić želi igrati!

A. Čaušević

Inostrani mediji ne prestaju da objavljuju informacije o budućnosti Miralema Pjaniću. 


Fitilj je zapalio Mundo Deportivo koji je u nedjelju objavio vijest da Pjanić može otići iz Barcelone besplatno te da su mu Katalonci u pismu namjere saopštili da je slobodan u potrazi nove sredine.

U Barceloni žele rasteretiti budžet kako bi osigurali sredstava za platu Lea Messija, a između ostalih ceh će platiti bh. reprezentativac koji nije u planovima Ronalda Koemana.

Rukovodstvo Barcelone ponudit će Pjaniću kompenzaciju za raskid ugovora. Uz slobodne papire ponudit će mu određenu cifru, koja je međutim mnogo manja od novca kojeg bi mogao dobiti ako odbije dogovor o kompenzaciji i ako eventualno odluči da u naredne tri godine sjedi na tribinama.

Tuttomercato danas donosi nove vijesti. Specijalizovani portal za transfere je razgovarao sa Pjanićevim menadžerom koji im je otkrio želju bh. reprezentativca.

Prema tvrdnjama TMW-a Pjanićeva želja je sasvim jasna. Želi se vratiti u Juventus i ponovo sarađivati sa Massimillianom Allegrijem.

Oglasi

Inače, bh. reprezentativnog veznjaka zasutpa menadžerska agencija Lian Sports čiji je glavni čovjek Fali Ramadani.

Od izvora bliskih igraču Tuttomercato saznaje da je ova sedmica ključna za Pjanićevu budućnost te će sve biti poznato u narednim danima.

Od italijanskih klubova za Pjanića zbog finansijske isplativosti transfera interes još pokazuju Inter i Milan, dok je i poprilično jaka konkurencija iz Premiershipa gdje ga traže Manchester United i Tottenham.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jutros je i Gazzetta dello Sport objavila vijest da je Pjanić već kontaktirao Allegrija kako bi razgovarao s njim oko povratka u Juventus, odnosno provjerio da li bi italijanski stručnjak računao na njega.

Milanski list navodi da je Stara dama spremna svom bivšem igraču u slučaju povrataka ponuditi trogodišnji ugovor, ali i ispuniti njegove uslove koji se odnose na platu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
A svaki dan 10 objava o Pjanicevom transferu, smorili ste
7 1
Arnel925
Ostani Pjanke gdje jesi imaš ugovor sta te briga. Kad si na klupi manje su šanse za povrede i probleme poslije u životu a plata beton.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije