Nadali se odlasku Koemana, a sada oni moraju spakovati kofere

Nizozemac ih prekrižio

Nadali se odlasku Koemana, a sada oni moraju spakovati kofere

E. Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, potvrdio je da će Ronald Koeman i naredne sezone biti trener Barcelone.

Katalonski klub u prošloj sezoni nije briljirao i uspjeli su osvojiti samo Kup kralja, a nakon loše završnice u La Ligi gdje je Barcelona ostala ponovo bez titule prvaka Španije očekivalo se da će Koeman dobiti otkaz.

Nizozemac je u Barcelonu stigao prije godinu dana, ali u prvoj sezoni nije previše oduševio navijače katalonskog kluba.

Nakon što je završena sezona mnogi su očekivali da će Koeman dobiti otkaz, te da će Joan Laporta angažovati nekog drugog trenera, ali se to neće desiti.

Naime, Laporta je jučer potvrdio da Koeman ostaje trener Barcelone i u narednoj sezoni i dobio je potpunu podršku uprave kluba. Nizozemac je obećao da će vratiti formaciju 4-3-3 i da će Barcelona gajiti napadačku filozofiju fudbala.

Koeman je u protekloj sezoni dosta eksperimetisao sa formacijom i većinom su igrali u formaciji 3-5-2 što se navijačima nije svidjelo.

Oglasi

Također, imao je 13-14 igrača koje je forsirao tokom cijele sezone zbog čega su mnogi ostali uskraćeni za minutažu. Među njima je i Miralem Pjanić koji će gotovo sigurno napustiti Barcelonu nakon samo godinu dana.

Pjanić je imao cilj da ostane u klubu ukoliko Koeman ode, ali nakon što je jasno da se to neće desiti jedino rješenje za bh. veznjaka jeste da on promijeni klub.

Međutim, Mundo Deportivo jutros piše da Pjanić neće biti jedini fudbaler koji će ovog ljta napustiti katalonski klub.

Naime, lista igrača koje je Koeman otpisao je zaista duga. Svi su čekali da li će klub dobiti novog trenera i nadali su se nekom preokretu, ali jučer su doživjeli hladan tuš nakon Laportine poruke da Koeman ostaje trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo je objavio listu igrača koji ovog ljeta sigurno napuštaju klub, a pored Pjanića tu su još Samuel Umtiti, Riqui Puig, Junior Firpo, Matheus, Sergi Roberto, Francisco Trincao, Martin Braithwaite i Philippe Coutinho.

Barcelona je već dovela Sergija Aguera, Erica Garciju i Emersona, a očekuje se da će se naredne sedmice ozvaničiti i dolasci Memphisa Depayja i Wijnalduma.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Trincao i Puig, zajedno sa Pedrijem, Fattijem trebaju biti buducnost kluba, steta ako ih prodaju, kajace se sigurno.
3 0
stipulanbo
bjezi pjanicu odatle ako hoces jos da igras na vrhunskom nivou, jer ako budes grijo klupu to ce i za reprezentaciju biti lose. i onako smo tankosava sto se kvaliteta tice
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi