Prodaja Miralema Pjanića je problem za Barcelonu
Foto - Instagram

Imat će negativan bilans u knjigama

Prodaja Miralema Pjanića je problem za Barcelonu

M. Šljivak

Miralem Pjanić bi narednog ljeta mogao napustiti Barcelonu.

Bh. veznjak je prošle godine stigao iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela i 10 miliona eura, no kod Ronalda Koemana 30-godišnji fudbaler nije u prvom planu.

Pjanić utakmice uglavnom počinje sa klupe za rezerve. Nastupio je 25 puta ove sezone, ali učinka nema i njegovim igrama nisu zadovoljni u klubu.

Već se govori o tome da bi Pjanić mogao napustiti klub. Spominje se razmjena sa Interom za Lautara Martineza, ali jasno je da Barcelona i prodajom bh. fudbalera neće biti na dobitku.

Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako Pjanić napusti klub na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u knjigama od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako problem za klub koji je u financijskim problemima.

S obzirom na njegove igre Barca se ne može nadati velikom novcu od eventualne prodaje i Miralem bi mogao dobiti status jednog od najvećih promašaja katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Pjanic im je najbolji igrac ali je problem glup trener. Nek otjeraju kumana i vidjece kakvog majstora u ekipi imaju. Da je kojim slucajem Pjanic Brazilac ili Argentinac vrijedio bi najmanje 300 miliona eura. Ovako jadni Bosnjo jedva 40.
15 4
user1598977538
Ronald Koeman je novi Louis van Gaal. Stari prdonja željan šefovanja.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi