Da ostane u Barceloni Pjanić je uradio ono što bi rijetko ko u modernom fudbalu!

Španci iznenađeni

Da ostane u Barceloni Pjanić je uradio ono što bi rijetko ko u modernom fudbalu!

A. Čaušević

Miralem Pjanić iza sebe ima odličan pripremni period.

Tokom pauze između dvije sezone Pjanić je naporno radio i nije gubio vrijeme jer je bio odlučan u namjeri da ostane u Barceloni i ne odlazi na novu posudbu.

Bh. veznjak je odlično iskoristio i priliku koju mu je ukazao Xavi Hernandez tokom priprema, ali njegov status je još uvijek nepoznanica.

Španski mediji izvještavaju da će Xavi konačnu odluku donijeti tokom sedmice. Neki navode da je bh. reprezentativac otpisan, dok ima i onih koji ga u novoj sezoni vide na Nou Campu.

Mundo Deportivo je u ponedjeljak navečer objavio vijest da je Pjanić napravio potez kojeg rijetko ko pravi u modernom fudbalu.

Oglasi

Naime, 32-godišnji fudbaler je razgovarao sa Xavijem i sam je ponudio da mu se smanji plata kako bi ostao u Barceloni.

U Barceloni bi se na osnovu trenutne Pjanićeve plate najradije riješili bh. fudbalera, ali ako se prilagodi novim finansijskim uslovima njegov ostanak je i više nego realan.

Da je iskusni Zmaj bio odličan na pripremama potvrđuju i nedavne pohvale njegovog trenera nakon prijateljskog duela protiv Juventusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jako mi se svidio. Ima jedinstvenu viziju. Odličan je igrač. Tehnički je veoma dobar i vidjet ćemo šta će biti do kraja prijelaznog roka."

Pjanić je uvijek bio korektan igrač i pokušavao je da pronađe zajednički jezik s klubom, ne želi biti problem i ''smetalica'' zato je spreman za bilo kakvu vrstu dogovora kako bi ostao na Nou Campu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne daj Pjanke ciganima ni marke,imaju stotine miliona da trose za pojacanja,a nemaju da plate igrace...
10 5
user1646074464
E hvala na sažecima ali ništa posebno nisam mogao izdvojiti od nj igre.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti